Heten érkeznek a nyáron

Ahogy egy évvel korábban, idén is hét fővel bővül a Veszprém Barabás KC kerete, mindannyian rendelkeznek élvonalbeli rutinnal.

A klub hivatalos tájékoztatása szerint hét új játékos érkezik a csapathoz: Sterbik Andrea (Siófok - jobbszélső), Jenőfi Katalin (Románia - balátlövő), Farkas Veronika (Vác – irányító-átlövő), Emberovics Míra (Ferencváros - balátlövő), Mehlmann Ibolya (VKLSE - jobbátlövő), Koroknai Viktória (Hódmezővásárhely - balszélső), Király Annamária (Hódmezővásárhely - kapus).

Az érkező játékosok egytől-egyig rendelkeznek NBI-es rutinnal, vannak köztük idősebbek és fiatalabbak egyaránt.

Stabil játék a cél

- Az érkezőkkel együtt minden poszton rendelkezni fogunk legalább két játékossal. Nem lesznek első és második számú játékosok, az edzésen és a meccseken kell majd megküzdeni a csapatba kerülésért, ezáltal egy egészséges rivalizálás alakulhat ki. Célunk a korábbinál stabilabb játék kialakítása, amivel hosszú távon szeretnénk megtölteni az Arénát, és a klub hírnevét minél patinásabbá tenni – mondta Gyurka János, akit arra is megkértünk, hogy röviden mutassa be a játékosokat.

Sterbik Andrea: Képzett, gyors, remekül induló jobbszélső, aki egy gyenge-közepes szezont tudhat maga mögött. Tele van bizonyítani vággyal, a lehetőséget meg fogja kapni nálunk.

Jenőfi Katalin: Két évet töltött Romániában, előtte a Hódmezővásárhely kézilabdázója volt. Rendkívül gólerős játékos, a balátlövő pozícióban számítunk rá.

Farkas Veronika: Vácról érkezett hozzánk, a csapat motorja lehet. Bízom benne, hogy irányító-átlövőként nálunk fog kiteljesedni.

Emberovics Míra: Vegyes szezonon van túl, kisebb sérülések, betegségek hátráltatták a felkészülésben, de a rájátszás középházában jó teljesítményt nyújtott. Fiatal, sokat kell még tanulnia, de ő lehet a jövő játékosa. Elsősorban balátlövő, de remélem, hogy jobbátlövőként is bevethető lesz.

Mehlmann Ibolya: Az egyik legnagyobb név a szakmában, ő nemzetközi rutinnal is rendelkezik. Dániából érkezett haza, az előző szezonban fél évet a VKLSE-ben játszott, kemény munka vár rá, hiszen kisfia születése miatt két évet kihagyott. Minden lehetőséget meg fog kapni, de vele szemben az elvárások is magasabbak.

Koroknai Viktória: Az eddigi visszajelzések szerint jó választás volt, számunkra a bal szél rendkívül fontos pozíció. Magas technikai képzettséggel és játékintelligenciával rendelkezik, becsületes, küzdő játékos.

Király Annamária: A fiatalabb korosztály tagja, tele bizonyítási vággyal. Más kapus stílust képvisel, mint amit eddig megszokhattak a veszprémi szurkolók, de sokat kell még dolgoznia, hogy kiemelkedő legyen. Előtte a lehetőség.