Tájkerékpár vb Veszprémben

Városunkban rendezik 2012-ben a rohamosan fejlődő sportág legnagyobb seregszemléjét, melyet négyéves versenysorozat is megelőz.

Kedden a veszprémi Polgármesteri hivatalban tartott sajtótájékoztatót a tájékozódási kerékpáros világbajnokság szervezőbizottsága. Az eseményen jelen volt Dr. Bóka István Balatonfüred polgármestere, Porga Gyula, Veszprém alpolgármestere illetve Csík Ferenc, Veszprém megyei sportigazgató is.

A tájékozódási kerékpár a tájékozódási sportok leggyorsabban fejlődő ága, és a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség önálló szakágaként működik Magyarországon. A verseny lényege a tájékozódási feladat hegyi kerékpáron történő teljesítése. A versenyzőknek térképen megadott ellenőrző pontokat kell megtalálniuk minél rövidebb idő alatt.

- A 2012-ben megrendezésre kerülő tájkerékpáros világbajnokságot egy négy éves Magyar Kupa illetve Világkupa sorozat előzi meg. 2009 áprilisában Öskü térségében rendezték meg a sorozat első versenyét. 2010. április 23. és 25. között pedig Balatonfüred ad otthont a versenysorozat következő állomásának, amelyen az előre leadott nevezések alapján rekordlétszámban ülnek majd nyeregbe a résztvevők - adott tájékoztatást Mets Miklós, a szervezőbizottság elnöke.


Fotó: pannonbike.mlap.hu

A sajtótájékoztató végén Porga Gyula, alpolgármester elmondta: az tény, hogy 2012-ben városunk megrendezhet egy ilyen rangos eseményt, óriási presztízs növelő hatással lehet a város hírnevére.