Tét nélküli vereség

Az U14-es Lizards floorball csapat tét nélküli mérkőzésen vereséget szenvedett a komáromi SZPK Nokia ellen.

Az alapszakasznak ebben a szakaszában nem volt tétje ennek a mérkőzésnek, mindkét résztvevő csapat biztosította már a helyét a felsőházban. Ennek megfelelően a hazaiak edzői kihasználták az alkalmat és kicsit megvariálták a sorokat. Ezzel nagy kihívás elé állították a gyerekeket. De ezt is gyakorolni kell és egy félig éles helyzet erre a legalkalmasabb. Reggel kicsit izgultunk, hogy a hóesésben megérkeznek-e a komáromi gyerekek, de szerencsére gond nélkül abszolválták az utat.

A vendégek nem dőltek hátra a tét nélküli mérkőzésen, az már az elején látszott, hogy győzelemmel szeretnének hazatérni Veszprémből. A gyíkok néha keresgélték a társakat, de csak az élesebb helyzetekben lehetett észrevenni, hogy néha másra számítottak a másiktól, mint amit kaptak.

Az első játékrészben gyorsan elhúzott az SzPK 2 góllal, amire egy válasz érkezett a Lizards részéről. A második harmad kezdetekor már látszott a hazaiak kispadján, hogy újabb változást terveznek, mert az első 15 percben még gólt szerző Kovács Áron most kapusszerelésben várta, hogy pályára lépjen, de erre a harmad 11. percéig kellett még várnia. Az SzPK közben tovább növelte az előnyét Jenei Ádám révén. A gyíkok második gólja egy szabadütésből született, egy összeszokott páros előadásában. Kasza Balázs pöccintette a labdát Orosz Luca elé, aki majd félpályáról vágta azt a kapuba.

A kapuscsere után nagyon gyorsan felavatták a vendégek az új kapuőrt. Nem volt ideje bemelegedni az alatt a 10 másodperc alatt, ami a beállítása és a gól között telt el. Ezek után aztán már jól tette a dolgát, így a harmadban nem született több gól.

Az utolsó harmadban nagyon bekezdtek a vendégek, nem szerették volna, hogy a megszerzett 3 gólos előny elolvadjon. Kővári Lacinak 36 másodpercre volt szüksége a gólszerzésre, amit aztán kilenc perccel később még egyszer megismételt. Ezzel be is állította a végeredményt.

Az SzPK győzelméhez nem férhetett kétség, a vendéglátók pedig reméljük, a rájátszásra sokat profitálnak a mérkőzésből, ahol talán egy sokkal szorosabb mérkőzést látunk majd közöttük.

Lizards FT - SZPK Nokia 2:7 (1:2,1:3,0:2)

Veszprém: Kasza Balázs (0+1), Orosz Luca (1+0), Kiss Máté, Réti Péter, Réti Anna, Praznovszky Pál, Trombitás Anna, Horváth László, Fertig Dávid, Bögi Levente, Balogh Roland, Tóth Imre, Kiss Csongor, Kovács Áron (1+0), Tótik Simon, Kiss Csenge (0+1), Bódis Máté