Két csapattal szerepelt a házigazda

Veszprém rendezte az Unihoki U13 Bajnokság 2. fordulóját 6 csapat résztételével. A nap során összesen 9 mérkőzést bonyolított le a szervező gárda.

Az első forduló során jó formát mutatott a hazaiak „A” csapata, kérdés volt, hogy meg tudták-e őrizni azt a jó formát és a többi csapat mennyit tudott készülni ellenük.

Az első mérkőzést a Lizards „B” csapata kezdte az SzPK kicsit foghíjas csapata ellen. Jól indult a mérkőzés a hazaiak számára, az első félidőben tudták tartani a lépést a komáromi gyerekekkel, így 2-2-vel fordultak. A második félidőben azonban javult az SzPK védekezése és végül magabiztosan szerezték meg a győzelmet, 4-2-es eredménnyel.

A második mérkőzésen a budaörsi BDSE ellen lépett pályára a Lizards „A” gárdája. A vendégek szerezték meg az első gólt, de ez annyira felébresztette a gyíkokat, hogy a mérkőzés során aztán több gólt nem is engedtek a Kesjár Iskola csapatának. A hazaiak erős tempót diktáltak, jól passzolgattak, küzdöttek, amit erőnlétben sem bírt a végéig a BDSE csapata, így egy sima 1-15-ös Lizards siker lett a végeredmény.

Az első fordulóban egy góllal tudott nyerni a Lizards „B” csapata az Ares ellen, most az volt a cél, hogy ne az utolsó pillanatban dőljön el a mérkőzés. Ezt sikerült is megvalósítani. Már az első félidő végén 4 gólos hazai előnnyel cseréltek térfelet a csapatok. Kis izgalmat csak az okozott, hogy két kiállítást is sikerült a hazaiaknak szerezniük a rutintalanság miatt, de dicséretükre legyen mondva, hogy ez nem vetette vissza a csapatot és a 30. perc végére 5 gólos előnyre tudtak szert tenni. A végeredmény 3-8.

Következett a nap rangadója a Vajda WS és a Lizards „A” között. A gyíkok nagyon jól kezdték a mérkőzést, az első félidőben az történt a pályán, amit ők szerettek volna. Magabiztos 2-6-os hazai vezetésnél jött el a játékrész vége. A második félidőben nagyon hátradőlt a Lizards csapata, nem számítottak arra, hogy a cápáknak sem kell a szomszédba menni küzdeni akarásért. A vajdás gyerekek rendre vezették az eredményes akciókat és a félidő második felére egy gólosra sorvasztották a hátrányukat. Ekkor azonban a hazai csapat időt kért, rendezték a soraikat. Sikerült is még egy gólt szerezniük és okos játékkal az így kialakított kétgólos előnyt megtartva beállítani az 5-7-es végeredményt.

A következő mérkőzés még fordulatosabbra sikeredett a BDSE és a Lizards „B” között. A gyíkok kezdték jobban a mérkőzést. Jól sikerültek a támadásaik és védekezésben is koncentráltak nagyon, ennek köszönhették, hogy 4-6-ra vezettek a játékrész végén. A második félidőre aztán elfogyott a lendület, a vendégek először kiegyenlítettek, majd sikerült nekik előnyt szerezni. Olyan lendülettel álltak fel a padlóról, hogy a végére, a fejben teljesen széteső gyíkokat, végül 11-7-re győzték le.

Utolsó mérkőzésnek maradt az Ares és a Lizards „A” csapatának mérkőzése. A gyíkok első számú csapata ezt a meccset már arra használta, hogy gyakoroljanak egy-két taktikai elemet. A győzelem nem forgott veszélyben így belefért az is, hogy az edzők variálták a sorokat és feladatokat adtak a gyerekeknek, milyen kombinációból kell gólt szerezniük. Jó volt látni, ahogy betartva az utasításokat egyre másra születtek a szebbnél szebb gólok. Az első félidőben még sikerült a vendégeknek egy becsületgólt szerezni, de így is végül 15-1-re diadalmaskodott az eddig veretlen Lizards „A” csapata.

Csapatok/eredmények

"A" csapat: Orosz Luca, Kiss Máté, Praznovszky Pál, Tótik Simon, Trombitás Anna, Réti Anna, Réti Péter, Bódis Máté, Fertig Dávid, Tóth Imi

"B" csapat: Trombitás Balázs, Kiss Csenge, Tóth Péter, Török Csongor, Kiss Csongor, Bögi Levente, Ignác Rajmond, Bardon Bence, Kiss Virág, Tótik Loretta

Eredmények:
SZPK – Lizards "B" 4-2 (2-2)
BDSE – Lizards "A" 1-15 (1-7)
Ares – Vajda 0-14 (0-9)
SZPK – BDSE 10-4 (4-3)
Ares – Lizards "B" 3-8 (1-5)
Vajda – Lizards "A" 5-7 (2-6)
BDSE – Lizards "B" 11-7 (4-6)
SZPK – Vajda 3-9 (1-3)
Ares – Lizards "A" 1-15 (1-6)

Forrás: trampolin.hu