Az újonc és a kapus is betalált – simán nyert a Veszprém

A veszprémi futsalcsapat magabiztos, 4-0-s győzelmet aratott az Újpest vendégeként az első osztályú bajnokság alapszakaszának 16. fordulójában.

Az Aramis elleni hétfői győzelmének köszönhetően a tabella harmadik helyéről várta a nyolcadik Újpest elleni pénteki bajnokit a Balaton Bútor FC Veszprém, melyet Fehér Zsolt betegsége miatt ezúttal is Németh Gábor másodedző dirigált.A februárban kezdődő rájátszást biztosan a felsőházban kezdő bakonyiak kezdték aktívabban az összecsapást, akik a spanyol Toni Montero személyében újoncot avattak. Rutai a 4. percben még a kapufát találta el, kisvártatva azonban már nem hibázott: a Tyukászról kipattanó labdát nagy erővel a hosszú felsőbe vágta.

Fel sem ocsúdtak a lila-fehérek, s máris újabb gólt szerzett a Veszprém. Komáromi sarokrúgását követően Bencsik Ádám pofozta közvetlen közelről a hálóba a játékszert (0-2). A játékrész második felében már támadóbb szellemben futsaloztak a hazaiak. Így sem tudtak azonban túljárni Spandler eszén, aki előbb Sobral, majd Moreira lövését is bravúrral védte. A 17. percben egy gyors kontra végén Boromisza előtt adódott hatalmas lehetőség, ám a védelem alapembere a kapu fölé durrantott.


Fotó: archív

A Veszprém a második felvonásban is szervezetten védekezett, miközben Spandler is őrizte remek formáját. A 33. minutumban már 0-3 állt az eredményjelzőn, miután Montero szemfülesen labdát szerzett, majd a hálóba lőtt (0-3). A végjátékhoz érve öt a négy elleni játékkal is kísérleteztek a fővárosiak, de így sem jártak sikerrel. Sőt, Spandler remek helyzetfelismerésének, no meg pontos kivitelezésének köszönhetően ismét a Balaton Bútor szaporította góljai számát (0-4). A mieink tehát magabiztos győzelemmel hangoltak az éllovas Haladás elleni keddi (18.30) hazai rangadóra.

Futsal NB I, 16. forduló:
Újpest RFC-220 Volt–Balaton Bútor FC Veszprém 0-4 (0-2)
UTE Atlétikai Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Juhász (Czene-Joó, Nyekita)
Újpest: Tyukász – Moreira, Szeghy, Horváth B., Sobral
Csere: Dohány (kapus), Kavalecz, Németh M., Klusin, Suscsák, Fekete O., Béres
Vezetőedző: Póta Balázs
Veszprém: Spandler – Tatai, Pál, Boromisza D., Rutai
Csere: Klcsó (kapus), Palvek, Fridrich, Tar, Komáromi, Montero, Bognár P., Bencsik Á, Fellembek
Megbízott edző: Németh Gábor
Gólszerzők: Rutai (4.), Bencsik Á. (5.), Montero (33.), Spandler (35.)