Sima győzelem a Vardar ellen

A Telekom Veszprém házigazdaként 39-30-ra legyőzte a címvédő északmacedón Vardar Szkopje csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában, szombaton.

IMG_6017
Képgaléria a cikk végén

A Telekom Veszprém az előző kiírás bajnokát fogadta a Veszprém Arénában. A mérkőzést a hazai csapat kezdte, de Lauge elhibázta a lövést. Az első gólt Kristopans szerezte, de Nilsson gyorsan egyenlített. Sterbik védte Dibirov próbálkozását és a Veszprém újra utolérte ellenfelét Strlek hetesével (6. perc 3-3). Lauge szép góljával átvette a vezetést a hazai gárda. Nilssont nem tudták tartani a vendégek és már a 3. gólját lőtte. Szép akciókat vezetett a Veszprém és rendre be is találtak, Strlek góljával már 4 gól volt a különbség. Időt is kért a Vardar (12. perc 9-5). Lauge 3. góljával továbbra is 4 gól volt a csapatok között, köszönhetően Sterbik bravúrjainak is. Yahia bombagóllal szállt be a mérkőzésbe. A túloldalon a lett óriás és Dibirov játszott jól, így rengeteg gól született (23. perc 15-13). Davis szinte mindenkit pályára küldött már az első félidőben és a Veszprém 20 gól fölé jutott a szünetig (21-16)

A második félidő egy tipikus Dibirov góllal indult és az első Veszprém gólra 4 percet kellett várni. Ekkor Tönnesen talált be, aki ezután második kiállítását gyűjtötte be. Az irányító pozícióban Nenadic váltotta Lékait, a kapuban pedig Cupara Sterbiket. A 40. percben 5 gólos különbségnél újra időt kértek a vendégek (26-21). Nenadic és Lauge szórta a gólokat támadásban, hátul pedig Cupara kezdett belejönni, el is lépett a Veszprém 6 góllal. Lauge 8. gólja a Veszprém 30 gólja volt már a 45. percben és ekkor kapott piros lapot Tönnesen. A Vardar kezdett fáradni, a veszprémi henger pedig folytatódott és 8 gólosra hízott a különbség. A hajrában több Cupara védést és Veszprém showt láthattunk. 4 perccel a vége előtt harmadszor is időt kért a Vardar mínusz 9-nél, de ez sem mentette meg őket, a Veszprém méltó revansot vett a tavalyi BL döntőn elszenvedett vereségért.

IMG_6107

Mérkőzéstükör
David Davis: Nagyjából a Bajnokok Ligája ötödik vagy hatodik köre környékén kezdődik el az igazi verseny. Mindig megtiszteltetés az előző szezon bajnoka ellen játszani. A szurkolóink fantasztikusak voltak és ez nagyon fontos számunkra. A játékosok a mérkőzés alatt végig koncentráltak. Tudtuk, hogy ez nem lesz egy könnyű meccs és, hogy a Vardar az utolsó percig harcolni fog. Nagyon örülök a győzelemnek és annak, ahogyan győztünk. Dejan Peric egy legenda és fantasztikus munkát végez a kapusokkal Skopjéban. Nagyon örülök Laugenak aki ma kiválóan játszott. Ebben a szezonban érkezett még csak ide, de máris a csapat egyik kulcsemberévé vált.
Rasmus Lauge: Köszönet a nagy meccsért a Vardarnak. Ahogy David mondta én is elégedett vagyok a jó játékunkkal. Mindig lenyűgöző itt játszani ilyen közönség előtt, ezért köszönet nekik. A taktikánk jól működött, játszhattunk volna jobban védelemben, de örülök, hogy 2 ponttal a zsebünkben mehetünk a válogatott szünetre.
Dejan Peric: Gratulálok a Veszprémnek a győzelemhez. A szurkolóikkal együtt ma jobbak voltak nálunk. Minden kézilabdázónak megtiszteltetés a Veszprém Arénában játszani. A mérkőzés végéig harcoltunk, de a Veszprém sokkal taktikusabb volt, valamint támadásban és védekezésben is jobbak voltak nálunk. Szeretnék sok sikert kívánni nekik a továbbiakhoz.
Christian Dissinger: Gratulálok a Veszprémek a győzelemhez. Mi jól játszottunk többé kevésbe 40. percig, kicsit szerencsétlenek voltunk, de végig harcoltunk. Nem tudom miért, de Veszprém gólról gólra növelte az előnyét. Sokkal jobbak voltak ma, gratulálok nekik és sok sikert a jövőben.

Telekom Veszprém - HC Vardar Skopje 39:30 (21:17)
Telekom Veszprém: Sterbik, Cupara – Manaskov 3, Yahia 4, Tönnesen 2, Gajic, Nilsson 6, Marguc 2, Lauge 8, Strlek 4 (2), Terzic, Blagotinsek, Nenadic 5, Mackovsek 1, Lékai 1, Borozan 3
HC Vardar Skopje: Ghedbane, Kugis, Kizikj – Stoilov, Kukulovski, Dimitrovski, Kristopans 3, Sikosek Pelko 4, Dissinger 5, Atman 1, Skube 2, Kalarash 1, Cupic 3 (1), Dibirov 8, Shishkarev 3, Gorpishin
Hétméteresek: 2/2 ill. 3/1
Kiállítások:  10 perc ill. 10 perc

Képgaléria