Hétgólos különbséggel nyert a Veszprém

A címvédő Veszprém hét góllal bizonyult jobbnak a vendég Gyöngyösnél a férfi kézilabda NB I keddi összecsapásán.


Képgaléria a cikk végén

A Telekom Veszprém a Gyöngyös csapatát látta vendégül. A hazaiak kezdték a mérkőzést és Nilsson harcolt ki büntetőt, amit Manaskov értékesített. Vilovski gyorsan egyenlített, majd a vezetést is megszerezte a Gyöngyös. Potyogtak a gólok, 4 perc után 4 gólt szerzett mindkét csapat. A 8. percben még mindig fej-fej mellett mentek a felek (7-7). Nem a védelmekről és a kapusokról szólt a mérkőzés eleje. A 15. percben sikerült először ellépnie két góllal a Veszprémnek Manaskov góljával. (11-9). Mackovsek 3. találatával már 4 gólos volt a különbség. Borozan állt be és lőtt is egyből gólt indításból (22. perc 16-12). Szép akciókat vezetett a vendégcsapat is és szorosan tapadtak a Veszprémre. Manaskov hetest hibázott, de a következő támadásból már a 7. gólját szerezte. A szünetre 4 gólos hazai előnnyel vonultak a felek.

IMG_5310

A második játékrész vendég góllal indult, amire a Veszprém 4 góllal válaszolt. Székely több bravúrt is bemutatott, támadásban pedig Nenadic váltotta Lékait az irányító poszton. A sok technikai hiba miatt a 40. percben időt kértek a vendégek (24-18). Ezután a Gyöngyös szerzett zsinórban 3 gólt, majd Manaskov szerezte meg 10. gólját. Cupara érkezett a kapuba, Tönnesen pedig Yahia helyére és szerzett szép gólt rögtön. 10 perccel a vége előtt Gajic büntetőjével újra 6 gólos volt a különbség (29-23). Gajic egymás után szerzett 2 indítás gólt, majd Ilic is pályára lépett és az ő remek góljával lett 10 gól közte. A végére a vendégek felzárkóztak 7 gólra.

IMG_5400

Mérkőzéstükör
David Davis: Szoros mérkőzés lett a vége. Kicsit fáradtam játszottunk, mindenkiben benne volt a Porto elleni mérkőzés. A Gyöngyös a harmadik a bajnokságban, így nem egyszerű ellenük játszani. Természetesen tiszteltük az ellenfelünket. Gratulálok a csapatunknak, komolyan vették a mai találkozót.
Dejan Manaskov: Ahogy David mondta, a legfontosabb a győzelem és a két pont volt. Holnaptól teljes gőzzel a Vardarra készülünk. A legjobbakat kívánom a Gyöngyösnek.
Konkoly Csaba: Gratulálok a Veszprémnek a megérdemelt győzelemhez, de nagy gratuláció illeti a csapatomat is. A tervezett taktikánk 80-90%-át sikerült is véghezvinnünk. A kialakult különbséget csak magunknak köszönhetjük, mivel legalább hét darab tiszta ziccert hibáztunk el. A védekezésünk remek volt, és sok lerohanás gólt tudtunk lőni. Az utolsó pillanatig küzdöttünk, büszke vagyok a srácokra. Bizakodó vagyok a jövőt nézve, és az eddig elért sikereket szeretnénk folytatni. Sok sikert a Veszprémnek a Bajnokok Ligájában.
Vilovski Uros: Gratulálok a Veszprémnek, nem nyerni jöttünk ma, csak jövőre szeretnénk bajnokságot nyerni. Próbáltunk minél jobban játszani és megnehezíteni a Veszprém dolgát. Ez sikerült is és remélem mindenkinek tetszett a mérkőzés. Remélem, hogy minél előrébb végzünk a bajnokságban és sok sikert a Veszprémnek a következő mérkőzésekhez.

Telekom Veszprém - HE-DO B. BRAUN Gyöngyös 34:27 (19:15)
Telekom Veszprém: Székely, Cupara – Manaskov 11 (2), Yahia 3, Moraes 3, Tönnesen 2, Gajic 3 (1), Nilsson, Marguc 2, Blagotinsek, Nenadic, Ilic 1, Mackovsek 5, Szűcs, Lékai 3, Borozan 1
HE-DO B. BRAUN Gyöngyös: Tóth, Gödör, Buzogány – Papp 3, Urbán 2, Németh 5 (3), Sipeki 4, Varsandán, Hegedűs 1, Gábori 2, Duris 2, Vilovski 2, Gerdán, Herceg 4, Gráf, Újvári 2
Hétméteresek: 4/3 ill. 4/3
Kiállítások: 4 perc ill. 4 perc

Képgaléria