Hét medált gyűjtöttek

Két arany-, egy ezüst és három bronzérem jutott a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) sportolóinak a hétvégén megrendezett utánpótlás és junior atlétika magyar bajnokságon.

A VEDAC atlétái közül kiemelkedik Péringer Márk eredménye, aki hét méteres, új egyéni csúccsal (56.64 méterrel) nyerte meg a junior korúak diszkoszvető számát, és teljesítette a junior EB kiküldetési szintjét. Ugyancsak aranyérmet vehetett át a nők utánpótlás kalapácsvető mezőnyében Csáky Janka.

Ezüstérmet szerzett az utánpótlás Európa-bajnokságra készülő Máté Fanni Szabina gerelyhajító 46.93 méterrel.


Máté Fanni Szabina

A junior kalapácsvetők két bronzéremnek örülhettek: Cserháti Simon 63.03 méterrel, Gombás Petra 55.07 méterrel állhatott fel a dobogóra.

Ugyancsak harmadik helyen végzett a sprinter Szigeti Csongor az utánpótlás mezőnyben, 100 méteren 11.12 másodperccel.

mozsdenyi_peringer
Mozsdényi Dávid, Péringer Márk

- Péringer Márk teljesítménye mindenképpen kimagaslik. Örülök, hogy diszkoszvetőnk remek formában tért vissza sérülése után a dobókörbe, ráadásul kiharcolt a junior Európa-bajnoki részvételt is – kezdte Török Krisztián, a VEDAC szakmai igazgatója. - Csáky Jankát nemrég igazoltuk Kecskemétről, nálunk tanul Veszprémben és klubunkban pallérozódik. Cserháti Simon már gőzerővel készül a junior EB-re, terhelés alatt is egész jól dobott, ami a bronzéremre volt elég. Máté Fanni ugyancsak már a nyári világeseményt tartja szem előtt, neki is az lesz a fő versenye, s így az ezüstérem is szépen csillog. Gombás Petra betegségekkel küszködött, és a formája szépen ível fölfelé. Biztos vagyok benne, hogy a kontinensvetélkedőig hátralévő két versenyen még sikerül elérnie a kvótát jelentő 57 méteres szintet. Nagyon bízom benne – húzta alá a szakvezető.

Török Krisztián hozzátette, a sprinter Szigeti Csongor harmadik helyezése figyelemre méltó, s ő a hétvégén a Paulinyi emlékversenyen váltóban is megmutathatja majd tudását.

A VEDAC eredményei

Utánpótlás korosztály. Férfi. 100 méter: 3. Szigeti Csongor 11.12. Diszkoszvetés: 4. Czeller
Gábor 45.93. Kalapácsvetés: 4. Czeller Gábor 62.82, 5. Stadtschmitzer Miklós 53.79. Női.
Kalapácsvetés: 1. Csáky Janka 38.22. Gerelyhajítás: 2. Máté Fanni 46.93.

Junior. Férfi. 100: 5. Vadászi Viktor 11.43. Súlylökés: 6. Péringer Márk 14.66.
Diszkoszvetés: 1. Péringer Márk 56.64, 6. Bedegi Bence 45.66. Kalapácsvetés: 3. Cserháti
Simon 63.03, 5. Minyó Bence 58.60. Női. Kalapácsvetés: 3. Gombás Petra 55.07.