Nemzetközi futsal torna Veszprémben

Passau, Nyitra, Tarnów, Sepsiszentgyörgy, valamint természetesen Veszprém fiatal játékosai is megmérettetik magukat a már hagyományosnak mondható nemzetközi futsal kupán Veszprémben, október 27-30. között.

Rajki Tamás, az 1. Futsal Club Veszprém ügyvezetője elmondta: az eredeti elképzeléseken is túlmutat az az érdeklődés, ami az elmúlt évek alatt a Veszprémben megvalósuló nemzetközi futsal torna iránt megjelent. A nemrég a futsal sportág küldöttének megválasztott szakember hozzátette, az országokat összehozó torna célja továbbra sem változott, a hangsúly a sportág népszerűsítésén, a sportbarátságok és testvérvárosi kapcsolatok elmélyítésén, valamint a tehetségek felkutatásán van.

http://futsalveszprem.hu/data/image/553x1000/2017/10/26/futsalcupa3_2017-page-001.jpg

A torna körmérkőzéses lebonyolításban történik, a mérkőzésekre az utánpótlás futsal szabályai vonatkoznak, így 4 mezőnyjátékos és egy kapus lehet a játéktéren egy csapatban, a cserejátékosok maximális száma 7 fő, az összecsapásoknak a Vetési Albert Gimnázium csarnoka ad otthont. A torna valamennyi csapata serleg és oklevéldíjazásban részesül. Az 1-3. helyezett csapatok tagjai érmet kapnak. Különdíjban részesül a torna legjobb kapusa, torna gólkirálya, minden csapat legjobb játékosa, valamint a győztes csapat edzője.

A mérkőzéseken kívül a szervezők színes programokkal, így többek között városnézéssel és állatkerti látogatással is készülnek az idelátogató fiataloknak.