Egyedülálló fejlesztések a bobpályán

Új, minden eddiginél lendületesebb bobpálya épült a már meglévő 800 méteres pálya mellett a balatonfűzfői szabadidőparkban.

A fejlesztésnek köszönhetően a fűzfői lett az első olyan komplexum az országban, ahol két kötött pályás nyári bobpálya is fut egymás mellett.

Az új panorámapálya egy hirtelen lejtővel és közvetlenül utána egy 360 fokos, a föld fölött hét méterrel ívelő kanyarral kezdődik, amelyen végigdöngetve gyönyörű balatoni panoráma tárul a bobozók elé. A pálya ezután „maga alá kerül” és a régebbi pálya alagútja fölött elszáguldva egy ugratóval mellékanyarodik. Az első pályát éles döntött kanyarok, bukkanók tarkítják, és egy 15 méter hosszú alagút, amelyben sötétedés után villogó fények fokozzák a bulis hangulatot.

A szombati nyitónapon a BalatoniBob Szabadidőpark az árvízkárosultaknak gyűjt. A délelőtti és az esti intervallumban minden csúszásért felajánlott összeg a Nemzeti Összefogás számlájára kerül.

A tervek szerint a megnyitón olyan fiatalokat látnak vendégül, akik részt vettek az árvíz elleni védekezés munkálataiban.