Vasárnapi futóverseny - Mozdulj!

„A futáshoz csak cipő kell!” – Veszprémi Futóbajnokság elnevezésű rendezvényt április 21-én, a Barátság Parkban rendezi meg a VEDAC.

Jövő hét vasárnap, azaz április 21-én, fél 9-től várják a mozogni vágyókat a VEDAC edzői és sportolói. Az időjárási előrejelzések alapján kiváló futóidő várja a résztvevőket, a szervezők is bíznak abban, hogy az időjárás kegyeibe fogadja őket.

Nullától 99 éves korig mindenkit várnak a futónapra, ahol több korosztályban, összesen 10 kategóriában lesz lehetőségük összemérni a tudásukat a résztvevőknek. A gyermekek 14 éves kor alatt „csapnak össze”, a juniorok 14 és 19 éves kor között versenyeznek. A felnőtt korosztályba a 20 és 35 év közötttiek tartoznak, a szeniorok pedig 35 éves kor felett állnak rajtvonalhoz. Természetesen a nők és a férfiak minden korosztályban külön versenyeznek, és minkét nemben abszolút győztest is hirdetnek. Korosztálytól függően 2 és 6 km-es kijelölt távot fognak teljesíteni a résztvevők.

A nevezés a helyszínen fog zajlani 8:30 és 9:15 között a szervezők által felállított regisztrációs sátraknál. A 9:30-as rajt előtt közös bemelegítésre is lehetőség nyílik, ami nagyban hozzájárulhat a sérülések elkerüléséhez. A futónapot az eredményhirdetés zárja, minden kategória első három helyezettje serlegeket vehet át.

Fontos tudni, hogy nincs nevezési díj, a részvétel mindenki számára ingyenes. A szervezők ajándékokról is gondoskodtak, a befutók frissítő vizet és csokoládét kapnak, valamint az első 200 résztevevő pólót is kap.

A VEDAC olimpikonjai is ott lesznek a helyszínen, és rendszeres sportolásra buzdítják a rajtvonalhoz állókat és a nézőket is.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Magyar Szabadidősport Szövetség által kiírt pályázaton a VEDAC pozitív elbírálásban részesült. A projektet az Emberi Erőforrások Minisztériuma és Magyar Olimpiai Bizottság finanszírozza. A projekt „A futáshoz csak cipő kell!” – Veszprémi Futóbajnokság címet kapta, mellyel a veszprémi és környékbeli lakosságot kívánják megszólítani a szervezők.