A 3. szettre elfogyott az erő

Két szoros játszma után a harmadikat és ezzel együtt a mérkőzést is simán nyerte a TF női röplabdacsapata a VESC otthonában.

Az első szettben ugyan az első pontot a vendégek szerezték, de a veszprémi lányok igazán jól kezdtek, nyitásban és nyitásfogadásban is javultak, lelkesen és nagy játékkedvvel játszottak. A játékrész felére kicsit alábbhagyott a lendület ez a játékban a koncentráltság hiányát jelentette, a vendégeknek ennek ellenére nem sikerült nagyon elhúzniuk, 18:18-ig tartotta magát a VESC, de a végén 20:25-re nyerte a szettet a TF. (20:25, 0:1)

A második menetre ugyanilyen, ha nem nagyobb lelkesedéssel és hittel léptek pályára a hazaiak, s bár ebben a játékrészben is a vendégek szerezték az első pontot, ezúttal nem engedték ki kezükből az irányítást a veszprémiek, szép leütésekkel, pontos nyitásokkal, kommunikálva egymással csapatként együttdolgozva 4-5 pontos előnyt tudtak kiharcolni. Sajnos ebben a szettben is bekövetkezett a holtpont, pillanatok alatt feljött az ellenfél, részint a játékuk javulásának, részint a veszprémi hibáknak köszönhetően, így végül szoros lett a második játékrész, 24:26-ra hozták ezt is pestiek. (24:26, 0:2)


Fotó: archív

A harmadik játékrészre végül teljesen alábbhagyott a veszprémi lendület, láthatóan teljesen beletörődtek a vereségbe a lányok, sem az edzői, sem csapattagi buzdítás nem hatott rájuk. Pontatlanság jellemezte a játékstílust, bár egy-kétszer közel kerültek az ellenfélhez, egyenlíteni sem tudtak, nemhogy a vezetést átvenni. A játékrész felnél még felcsillant egy halvány remény, a kezdeti jó játék volt felfedezhető, de sajnos a lendület nem tartott ki a játékrész végéig, visszatért a kommunikáció hiánya, a másikra várás, és végül 16:25-re ezzel 0:3-ra nyerte a szettet és egyben a mérkőzést is a TF. (16:25, 0:3)

Veszprémi Egyetemi SC - Aluprof-TF Budapest Volleyball Team 0:3 (-20, -24, -16)