Bosszantó újévi vereség

A VESC női röplabdázói bár kétszer is szettelőnyben voltak, az ötödik játszma elején mutatott játék miatt a Szolnok távozott győztesen.

A hazaiak kezdték jobban a mérkőzést, s pillanatok alatt megnyugtató előnyt sikerült kiharcolniuk a szolnokiakkal szemben (10:5). A veszprémiek a folytatásban is remekeltek, a szolnokiak sok hibát vétettek, így a második technikai szünetig tovább nőtt a különbség (16:8). Az időkérés sem segített a vendégeken, így az az első szettet könnyedén nyerték Földesiék (25:12).

A második játszma elején fej-fej mellett haladtak a csapatok, de az első rövid pihenőig három ponttal meglépett a VESC (8:5). Ezt követően megtorpantak a hazaiak, s a feljavuló szolnoki csapat ezt remekül kihasználta (9:10). Katona Péter hiába kért időt, a hazaiak több bosszantó hibát követtek el, így vendégek magabiztos előnyt dolgoztak ki (13:19). Környeiék próbálkoztak felzárkózni, de a szolnokiak nem engedték ki kezükből a második szettet (19:25).

A folytatásban újabb fordulat következett, a veszprémiek állva hagyták a játszma elején a szolnoki együttest (5:0). Fokozatosan növelték elönyüket a bakonyiak, azonban a szett közepén a vendégek faragtak hátrányukon (16:13). A játékrész végén 23:22-nél fokozódtak az izgalmak, azonban Földesiék higgadtak maradtak, és ismét szettelőnybe kerültek (25:23).

A negyedik játszma elején megtartotta lendületét a szolnoki csapat, így percek alatt 7:9 állt az eredményjelzőn. Ezt követően a hazaiak tempót váltottak, és zsinórban szerzett négy pontjuknak köszönhetőn pillanatok alatt megfordították az eredményt (11:9). A folytatásban is a VESC irányította a játékot, azonban 19:15-nél újabb fordulat állt be a mérkőzésen. A szolnokiak feltámadták, szinte extázisbban játszottak, így 20:20-nál beérték Tobakékat. Katona Péter hiába kért kétszer időt, ez már nem segített, így következhetett a mindent eldöntő játszma.

Az ötödik szettben a hitehagyott hazaiak nem tudták megnehezíteni a lelkes Szolnok dolgát, a VESC 0:7 után szerezte meg első pontját, mely különbséget a mérkőzés végéig meg is tartotta a vendég együttes (8:15; 2:3).

Veszprémi Egyetem SC - Szolnoki Főiskola RK-SI 2:3 (12, -19, 23, -23, -8)