Szétszórtan játszott, mégis nyert a Miskolc

Ahogy arra számítani lehetett, nem forgott veszélyben az Albrecht-Miskolci VSC-MISI újabb hazai győzelme. A borsodiak szombat este a Veszprém ellen győztek 3:1-re a női NB I alapszakaszának 13. fordulójában.

A találkozót megelőzően Toma Sándor edző arról beszélt, hogy örül az utóbbi hetekben mutatott jó és eredményes játéknak. A tréner elégedettsége érthető volt, hiszen a miskolciak hozták a kötelező mérkőzéseket, és egyszer sem okoztak negatív meglepetést.

A helytállásnak az lett az eredménye, hogy az együttes stabilizálta negyedik helyezését a táblázaton, és csak a BSE, a Gödöllő, valamint a Békéscsaba előzi meg. A szakvezető azt is leszögezte, hogy céljuk minden hátralévő találkozó megnyerése. Nos, az úton, szombaton sikerült megtenni az első lépést.

Toma figyelmeztető jelként könyvelte el, hogy a Veszprém legutóbb idegenben bizonyult jobbnak az Újpestnél! Ebből azt a tanulságot lehetett leszűrni, hogy a dunántúliak formája jó. A formával a miskolci oldalon sem volt gond, és ezt a lányok bizonyították is.

Jól kezdett az MVSC, ültek a kemény nyitások (8:4). A Veszprém nem nagyon tudott a bombaerősen, máskor pedig libegve érkező labdákkal mit kezdeni. Így a borsodiak végig vezetve, magabiztosan nyerték az első játszmát. A folytatásban homokszem került a gépezetbe, de ez az utóbbi hetekben, hónapokban többször is előfordult. Úgy tűnt, mintha előre elkönyvelték volna a győzelmet a hazaiak, és megfeledkeztek arról, hogy a pontokat meg is kell termelni! A Veszprém ráérzett a hazaiak tétovaságára, és egyenlített (1:1)

Nagyobb baj nem lett a dologból. Az MVSC magához tért, és átvette a játék irányítását. Egyik támadást követett a másik, és szaporán gyűltek a pontok. Újból előnyre tettek szert a miskolciak, akik a negyedik játszmában sem lazítottak, így hozták azt a találkozót, amelytől előzetesen azért egy kicsit tartani is lehetett. A jó koncentrálás közönségszórakoztató játékkal párosult, így az utolsó pont után jogosan csattant fel a vastaps (3:1).

Mérkőzéstükör

Toma Sándor: - Nagyon szétszórtan játszottunk, sajnálom, hogy csak az utolsó szettben tudtunk magunkhoz méltón röplabdázni.

Katona Péter: - Sajnálom, hogy az első szettet nem sikerült megnyernünk, mert ha az megvan, talán a mérkőzés is másképp alakul.

Albrecht-Miskolci VSC-MISI - VESC 3:1 (22, -23, 22, 18)

Miskolc, 150 néző. Játékvezetők: László É., Vári

Miskolc: Oláh Cs., Leidgeb, Rédei, Kovács E., Szajkó, Szabó B. Csere: Nagy (liberó), Csarkó, Sitkey, Kiss. Edző: Toma Sándor

Veszprém: Szelle D., Telek, Környei, Tobak, Földesi, Jezerniczki. Csere: Pintér E. (liberó), Dordzsceren, Molnár B. Edző: Katona Péter