Szép játékkal, magabiztos győzelem

Magabiztos győzelmet aratott a Veszprém Kosárlabda Klub a sereghajtó Bajai Bácska FKE ellen a férfi kosárlabda NBI/B Piros csoportjában.

IMG_0506
Képgaléria a cikk végén

A meccset magasembereink, azaz Tóth és Dukic kosaraival indítottuk, majd bedobóink is belelendültek, ugyanis Glatz és Horváth is betalált. A különbség fokozatosan kezdett duzzadni, miután négy pontnál megragadt a Baja (3. perc: 10:4). A negyed közepén már a tízpontos előny is megvolt, ami Tóth visszapöcizett labdájával már nőtt is tovább. A védekezése jól működött a Veszprémnek, a Baja pedig a kidolgozott helyzeteiből sem talált be, így időt kért Hosszú István mester (7. perc: 22:9). A megbeszélés után is tovább hengerelt a hazai együttes, jó védekezések után szép leindítás kosarakat szerzetek a hazaiak, míg Tóthra nem volt ellenszer az ellenfél palánkja alatt (10. perc: 31:15).

IMG_0683

A második negyed elején egy kicsit elakadni látszottak a hazaiak, de aztán a Baja öt pontjára nyolc érkezett válaszként, így a különbség megközelítette rövid idő alatt a húsz egységet (14. perc: 39:20). A következő percekben felváltva estek a kosarak, de Dancsecs szép triplája és Glatz faulttal együtt szerzett pontjai különösképpen elnyerte a hazai publikum tetszését. A félidő utolsó perceire már állandósulni látszott a húszpontos veszprémi fór, amin Madár, Horváth és Dukic kosarai sokat segítettek (20. perc: 62:40).

IMG_0578

A harmadik etap is a korábbi mederben folyt tovább, és szerencsére szép megmozdulásokban sem volt hiány. Ilyen volt például Horváth faulttal együtt bedobott triplája, vagy Glatz egymás után bemutatott jó védekezései. Eközben a Veszprém előnye már harminc pont fölé nőtt (25. perc: 78: 45). A következő percekben szép, sokpasszos támadásokat vezetett a bakonyi gárda. Az egyik ilyen végén a frissen beálló Gárdai is jelentkezett egy triplával. De voltak könnyű kosaraink is, amelyek a jó védekezésünkre tették fel a koronát időről időre (30. perc: 90:57).

IMG_0690

Az utolsó tíz percet is jól kezdte a Veszprém, Madár, majd Dancsecs távoli hármasa pedig kimondottan élményszámba ment. A hazaiak a későbbiekben is igyekeztek tiszta triplakísérletekig kidolgozni az akciókat, amiből az imént említett játékosok és Horváth újabb pontokat szerzett (37. perc: 109:68). Eközben Végh Mátyás és Kiss Levente is lehetőséget kapott és szerzett pontokat később. Az utolsó két perchez érkezve Dancsecs megdobta a meccs legtávolabbi kosarát, talpra ugrasztva a kispadon ülő csapattársait. A végén még élvezhették fiataljaink a kiérdemelt játékperceket, majd a hazai szurkolók vastapsát a végső dudaszó után (40. perc: 118:79).

IMG_0679

Nyilatkozatok
 
Martin Blaho, a Veszprém vezetőedzője: Örülök, hogy a mai találkozón több időt tudtam adni a pihenésre a meghatározó játékosainknak. Mindenki játszott ma és mindenki szerzett kosarat. Külön gratulálok Kiss Leventének, aki megszerezte első pontját a felnőtt csapatban.    
 
Végh Mátyás, a Veszprém játékosa: Nagyon jól esett, hogy kaptam lehetőséget az edzőtől, hogy pályára léphessek és bizonyíthassak. Az egyik csapattársamnak (Kiss Levente) meglett az első pontja a felnőtt ligában, ami nagyon örömteli volt, ahogy az is, hogy a csapat jól teljesített.  
 
Hosszú István, a Baja vezetőedzője: Gratulálok a Veszprémnek! Jobb játékerőt képviselnek, mint mi, még akkor is, hogyha teljes kerettel állunk föl. Vélhetően akkor se lett volna sok esélyünk. Igyekeztünk, küzdöttünk, ám a védekezésünk átjáróház volt, amit kihasználtak a hazaiak, akik ráadásul jól is dobtak. A játék képe alapján ez az eredmény reális. További sok sikert kívánok a Veszprémnek!

Férfi kosárlabda, NB I/B piros csoport, alapszakasz, 10. forduló
Veszprém Kosárlabda Klub – Bajai Bácska FKE 118:79 (31:15, 31:25, 28:17, 28:22)
Veszprém, Vetési Albert Gimnázium, 210 néző
Játékvezetők: Goda László, Esztergályos Róbert és Dr. Magyari Tibor
 
Veszprém: Horváth 17/9, Tóth 26, Szabó 15/6, Dukic 15/9, Glatz 15. Cserék: Gárdai 3/3, Kiss 1, Madár 9/9, Dancsecs 15/15, Végh 2. Edző: Martin Blaho
 
Baja: Nagy 20/3, Virág 6, Jakab 31/9, Végh 2, Kucsora 20/6. Cserék: Obermann, Szatmári. Edző: Hosszú István

Képgaléria