Továbbjutott a Magyar Kupában a VESC!

A Magyar Kupa selejtező visszavágóján a CoreComm-VESC női röplabdacsapata 3:0-ra nyert Debrecenben.

Azok után, hogy egy hete az Eötvös DSE adminisztrációs okok miatt nem érkezett meg Veszprémbe a Magyar Kupa selejtezőjének első mérkőzésére, szerdán Debrecenben már megküzdöttek egymással a felek.

Fej-fej mellett haladtak a csapatok a mérkőzés elején, de az első szett közepére 2-3 pontos előnyt harcolt ki a CoreComm-VESC. Az Eötvös DSE 14-14-nél érte utol csapatunkat, majd új erőre kaptak a veszprémi hölgyek, így nem csoda, hogy jött is az első hazai időkérés. A szünet után előbb egyenlítettek a debreceniek, később pedig a vezetést is átvették. Ezúttal Szokolikné Kalmár Judit kért időt, amiből végül a mieink jöttek ki jobban, megnyerve ezzel az első szettet.


Fotó: archív

Ott folytatta csapatunk a második felvonást, ahol azt az elsőben abbahagyta. Hamar négypontos előnyt harcoltak ki Hajós Alizék, amit az ellenfél hibáinak is köszönhetően tartani is tudott a VESC. Morgan Sherwin ásznyitása után már közte hat volt, majd szép lassan zárkózni kezdtek a hajdúságiak, de a mieinket ez sem zökkentette ki. A hajrában kevesebbet hibáztunk, a 2:0-ás vezetés pedig már biztos továbbjutást jelentett.

Élesebben kezdte a harmadik játékrészt a debreceni együttes, de 6-2 után elkezdett zárkózni a CoreComm-VESC. A szett közepén aztán megint elléptek a hazaiak, de Morgan Sherwin ponterős játékának köszönhetően 16:16-nél egyenlítettek a mieink. A szett hajrája nagy küzdelmet hozott. Előbb Courtney Huck nyitott egy ászt, majd Monteiro Giovana sáncolt fontos pillanatban, így végül ezt a felvonást is a veszprémi hölgykoszorú nyerte.

A CoreComm-VESC ezzel bejutott a legjobb 16 közé a Magyar Kupában, ahol a Balatonfüred vár majd a lányokra.

Szokolikné Kalmár Judit: Örülünk a győzelemnek, de még mindig az út elején vagyunk, hogy ennél lényegesebb kevesebb hibával játsszunk. Végig irányítani tudtunk a meccs folyamán, így a hullámvölgyeket is elbírta az eredmény. Sajnálom, hogy nem tudtam több játékosnak lehetőséget biztosítani, akkora előnyre nem tudtunk szert tenni.

Magyar Kupa selejtező visszavágó:
Eötvös DSE – CoreComm-VESC (-23, -20, -23) 0:3
Vezette: Villás, Bodrogi

Eötvös DSE: Fehér 6, Takács 1, Araújo 16, Korompay, Tóth 9, Máté 2. Csere: Fehérvári 1, Papp (liberók), Berza 7.
Vezetőedző: Szombathy András.
CoreComm-VESC: Bozsó 7, Huck 2, Sherwin 20, Miklós 2, Monteiro 7, Hajós 6. Csere: Tóth, Iglói (liberók), Molnár-Pintér.
Vezetőedző: Szokolikné Kalmár Judit.