Három csapatbajnoki cím Kékestetőn

A hétvégi hegyifutó országos bajnokságon a vártnál is jobban szerepeltek a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) sportolói.

Két távon hirdettek versenyt a szervezők a különböző korosztályoknak, a 9 kilométeren 800 méteres, míg a 4 kilométeres távon 200 méteres szintkülönbséggel kellett megküzdeni az indulóknak.

A 9 km-es rajt előtt hirtelen zivatar avatkozott közbe, s emiatt sok helyütt csúszóssá, sarassá váltak a kijelölt útszakaszok, erdei ösvények. Hazánk legjobb hegyifutói így is izgalmas csatákat, küzdelmeket vívtak, amíg felértek Magyarország legmagasabb pontjára, a Kékestetőre.


Serdülő lány csapat

A serdülő lányoknál (4 km) nagyszerű eredményt ért el Szemán Kata, aki ezüstérmet vehetett át 21:24 perces eredményével. Csapattársai közül hatodik helyen végzett Esső Dóra (23:27), hetedik lett Bognár Emma (24:00). Tizenharmadikként zárt Kovács Jázmin (27:12), tizennegyedikként Németh Dóra (27:26), míg tizenhetedikként Szekeres Hanna (32:15).

A serdülő fiúknál szintén négy kilométer volt a táv. Itt két VEDAC-os állhatott fel a dobogóra: Bálint Gergő ezüstérmet érdemelt ki (18:07), míg Balogh Attila bronzérmet vehetett át (19:16). Szalontai Soma 19:34 perccel a negyedik helyen fejezte be a viadalt.


Serdülő fiú csapat

Az ifi lányoknál (4 km) Arnhoffer Kata az előkelő ötödik helyen ért célba (21:57), őt követte Szemán Kitti (22:20), Báles Pálma (23:10), majd Rédling Renáta (23:49).

Az ifjúsági fiúknak 9 kilométer volt az előírt penzum. Itt veszprémi ezüstérmet ünnepelhettünk, hiszen Bálint Ádám 56:44 perccel a második helyen futott fel a Kékesre. Klubtársa, Barát Benedek 1:06:38 órás idővel a negyedik lett.


VEDAC csapat

A felnőtteknél Odonics Gábor 50:45 perccel a nyolcadik helyet szerezte meg, az előbb említett Bálint Ádám eredménye – fiatal kora ellenére – a 23. helyhez volt elég. A sérüléséből felépült Fonyó Sándor 57:00 perccel a felnőttek között a 24. helyen fejezte be az ob-t, viszont a szenior M40-es kategóriában mindenkit megelőzött. Rezeli Martin a 25. helyezést érte el (57:02), míg Barát Benedek a 43. lett.

A csapatok versenyében a serdülő lányoknál a VEDAC triója aranyérmet kapott, a tagok: Szemán Kata, Esső Dóra, Bognár Emma. A VEDAC „B” csapata – Kovács Jázmin, Németh Dóra és Szekeres Hanna – a negyedik lett.


Ifjúsági lány csapat

A serdülő fiúknál is a VEDAC hármasa volt a legjobb: Bálint Gergő, Balogh Attila és Szalontai Soma aranyérmet vehetett át.

Az ifiknél sem volt ez másként: a VEDAC leány alakulata, Arnhoffer Katával, Szemán Kittivel és Báles Pálmával a dobogó legfelső fokát foglalhatta el.

A felnőtt férfiaknál a VEDAC (Odonics Gábor, Bálint Ádám és Fonyó Sándor) ötödik helyezést könyvelhetett el.