Győzelemmel zárta az alapszakaszt a Veszprém

A Telekom Veszprém simán legyőzte a vendég Tatabányát a férfi kézilabda NB I szerdai játéknapján az alapszakasz utolsó meccsén.

Az alapszakasz utolsó fordulójában a Telekom Veszprém a Tatabánya együttesét látta vendégül a Veszprém Arénában. Az első hazai akció végén Markussen talált a kapuba, de a Tatabánya gyorsan egalizált. A Veszprém újra 5:1-es védekezést alkalmazott. Fej-fej mellett haladtak a csapatok a mérkőzés elején, de Blagotinsek góljával pillanatok alatt 3 góllal elhúzott a Veszprém (6-3). A sok eladott labda miatt a vendégek időt kértek már a 10. percben. A félidő felénél Davis cserélt szinte az összes poszton 3 gólos előnynél (10-7). Ezt két gyors veszprémi gól követte, majd a Tatabánya újra betalált. Irányító poszton ezúttal Mahé szervezte a játékot, sok és szép találatot szerzett a hazai alakulat. A félidő végén mindkét oldalon nagy védéseket mutattak be a kapusok. A félidőre 4 gólos Építők előnnyel vonultak a felek.


Képgaléria a cikk végén

A második félidő 3 veszprémi góllal indult, a kapuba pedig Cupara érkezett. A Tatabánya képtelen volt betalálni, csak 5 perc játék után szerezték első góljukat. Marguc biztos kézzel értékesítette a büntetőit. A 38. percben már 9 gólos volt a hazai előny (22-13). Cupara remek napot fogott ki, tiszta ziccerekben is hárított. A vendég csapatból Balogh volt igazán gólerős, míg veszprémi oldalon eloszlott a gólok száma. A félidő derekán a mérkőzésen először 10 gólosra növelte előnyét a hazai alakulat és a fiatal Dörnyei is gólt szerzett. A Tatabánya 3 percen belül kétszer is időt kért, mert elfogyott az ötlet a támadójátékban. Próbálkoztak 7:6 elleni játékkal, de a hazai védelem jól dolgozott együtt. A 30. Veszprém gólt Strlek szerezte remek mozdulattal. A vendégek visszajöttek 10 gólon belülre, Cupara lőtte az utolsó gólt és magabiztos Veszprém győzelem született.

Mérkőzéstükör

David Davis: Köszönöm a Tatabányának, bár fáradtak voltak és kevés volt az emberük, tisztességgel beleálltak a mai mérkőzésbe. Kezdődik számunkra a döntőre való felkészülés. A csapat ma jó volt, komolyan vették a találkozót és jól védekeztek. Fontos, hogy senki nem sérült meg a finálé előtt.
 
Kentin Mahé: Büszke vagyok, hogy veretlenül zártuk az alapszakaszt. Készülünk a nagyon fontos Szeged elleni találkozókra.

Vladan Matic: Gratulálok a Veszprémnek a jól megérdemelt győzelemhez. Nem volt időnk készülni, mindössze egy nap. Az első félidőben jó volt a teljesítményünk, aztán a másodikban visszaestünk. Összességében 10 gólos különbség alatt maradtunk, ami egy helyzetben rendben van. Gratulálok a csapatnak a harmadik helyhez és az egész éves teljesítményhez. Nehéz volt kiharcolni de végül sikerült.
 
Debreczeni Dávid: Gratulálok a Veszprémnek. Az elején jól tartottuk magunkat, aztán elfáradtunk. Az egész szezonban sérülésekkel, hiányzókkal küszködtünk. Szerencsére sikerült elérni a harmadik helyet. Köszönet illet mindenkit a klubnál, hogy megszereztük a bronzérmet.

Telekom Veszprém - Grundfos Tatabánya KC 34:25 (16:12)
 
Telekom Veszprém: Cupara 1, Corrales – Manaskov 3, Yahia 2, Moraes 1, Tönnesen 4, Nilsson 3, Markussen 3, Ligetvári, Marguc 4 (3), Strlek 4, Blagotinsek 1, Nenadic 3, Mahé 4, Dörnyei 1
 
Grundfos Tatabánya KC: Wyszomirski, Bartucz, Konecny – Molnár, Juhász, Sipos 4, Nemes, Hornyák 2 (2), Balogh 7 (4), Győri 1, Debreczeni 3, Ancsin 1, Zdolik 7, Bodnár, Hornyák, Kis Molnár
 
Hétméteresek: 3/3 ill. 7/6
Kiállítások: 4 perc ill. 4 perc

Képgaléria