Megszorongatta a VKKFT a Tatabányát

A Veszprémi KKFT szinte végig vezetett a vendég Tatabánya ellen, ám a rutinos alakulat parádésan hajrázott, így a Tombor-csapat végül hat góllal alulmaradt a kézilabda élvonal hétközi mérkőzésén.

A Veszprémi KKFT négy napon belül második hazai bajnoki mérkőzésére készült szerdán kora este. Tombor Csaba együttese a férfi kézilabda élvonal kilencedik fordulójából elhalasztott derbin a tabellán jelenleg harmadik helyet elfoglaló Tatabánya gárdáját látta vendégül az Arénában.

A bakonyiak teljes kerettel, a tizedik pozícióból várták az összecsapást, amelynek tétje igazándiból már nem is volt számukra, hiszen a VKKFT matematikailag már biztosította bennmaradását az első osztályban. Ettől függetlenül volt törleszteni valójuk Borbély Ádáméknak, hiszen április végén nyolcgólos vereséget szenvedtek a Komárom-Esztergom megyeiektől vendég környezetben.

Szmetán révén a hazaiak szerezték a találkozó első találatát. Ezt követően a válogatott kapus, Borbély rögvest bemutatott egy védést egykori alakulata ellen. Elszántan kézilabdáztak a Tombor-tanítványok, Éles és Fazekas bombái után már 3-1-et mutatott az eredményjelző a hatodik percben. A következő tíz percben hiába próbálkozott, nem sikerült zárkóznia a Tatabányának (16. perc: 8-6).

Vladan Matics csapatából a huszonkettedikben Sipost leültették két percre a játékvezetők. A Veszprémi KKFT előtt lehetőség adódott nagyobb különbség kialakítására. Ehelyett nagy meglepetésre egalizáltak a vendégek, akik jól használták ki a bakonyiak kisebb megingását (11-11).

Sőt, Éles próbálkozását Bartucznak sikerült hárítania, így Vladan Matics időkéréshez is folyamodott. Győri góljával pedig a mérkőzésen először vezetett a Grundfos (26. perc: 11-12). Izgalmasnak ígérkezett a játékrész hajrája: nem is bírtak egymással a felek, egállal vonultak pihenőre (14-14).


Fotó: archív

Ahogy az első felvonásban, úgy a másodikban is Szmetán nevéhez fűződött az első találat. Nagyszerűen kézilabdázott a házigazda, nem hagyta, hogy a rutinos ellenfél előnybe kerüljön. Tizenöt percen keresztül oda-vissza pattogott a labda, de rendre a KKFT-nél volt az előny (45. perc: 22-21). Sőt, egy pillanattal később, Fazekas jóvoltából már kettővel vezettek a bakonyiak.

A vendégeknek azonban ismét sikerült talpra állniuk (49. perc: 23-23). Vladan Matics ekkor időt kért. A Tatabánya pedig a legjobbkor fordított, s lépett el három találattal (56. perc: 25-28). Nem is tudott már reagálni a házigazda, a Tatabánya végül hatgólos, 31-26-os győzelmet aratott.

Tombor Csaba együttese legközelebb május 17-én lép majd parkettre, amikor a Gyöngyös gárdája látogat majd a Veszprém Arénába.

Férfi kézilabda NB I, 9. fordulóból elhalasztott mérkőzés:
Veszprémi KKFT–Grundfos Tatabánya 25-31 (14-14)
Veszprém Aréna. Vezette: Fekete T., Tóth D.

Veszprémi KKFT: Borbély – Szmetán P. 4, Kristóf 2, Bugyáki, Vajda 1, Fazekas 3, Seregi 1.
Csere: Ágoston, Miklós (kapusok), Somogyi, Éles B. 7 (6), Tóth P. 1, Szeitl L. 1, Somogyi 3, Tóth M. 2.
Vezetőedző: Tombor Csaba.

Tatabánya: Bartucz – Hornyák P. 2, Ancsin 3, Juhász 4, Sipos 5, Győri 4, Sunajko 4.
Csere: Konecsnij (kapus), Ilyés, Balogh B. 6 (6), Debreczeni 3, Zdolik.
Vezetőedző: Vladan Matics.

Hétméteresek: 6/6 ill. 5/5
Kiállítások: 8, ill. 10 perc