Komlón nyert a Veszprém

Az éllovas Telekom Veszprém 30-22-re nyert Komlón a férfi kézilabda NB I pénteki mérkőzésén.

Rodrigo Corrales hatalmas védésével indult a Komló – Veszprém magyar bajnoki, majd Moraes harcolt ki büntetőt, amelyet Marguc értékesített. A hazaiak hosszan vezették támadásaikat, ami főleg a remekül kezdő védelemnek köszönhető. A 10. percre 2:4-es előnyt sikerült szerezni. A játékrész felétől ismét elővette 5-1-es védekezését az „Építők”, amitől teljesen összezavarodott az amúgysem egészen magabiztos komlói támadóegység. Rövid idő leforgása alatt négygólos, 5:9-es előnyhöz jutott a Veszprém. A szünetre ehhez kettőt tett hozzá, így 9:15-re vezetett a szünetben.


Fotó: archív

A második félidőre Vladimir Cupara érkezett a veszprémi kapuba, de Jerkovic lövését nem tudta megállítani. A Telekom kettős emberhátrányban is eredményes tudott lenni. A Komló felszívta magát és nagyon hamar feljött három gólra, a 38. percben 15:18 volt az állás. A Veszprém sokat kapkodott támadásban, és sok volt a technikai hiba ebben a periódusban. A 45. percben 18:22-t mutatott az eredményjelző. A hazaiak egyre inkább fáradni látszottak, így a Veszprém könnyű gólokat tudott lőni. A kapuban Cupara egyre inkább melegedett bele a mérkőzésbe. Tíz perccel a vége előtt 18:26-ra vezetett az „Építők”. A Telekom Veszprém jó védekezéssel és kevés kapott góllal legyőzte a Komló együttesét, és továbbra is veretlen a magyar bajnokságban. Végeredmény: Komló – Veszprém 22:30

Mérkőzéstükör
David Davis:
Hasznos volt a mai mérkőzés abból a szempontból, hogy szerettük volna az 5-1-es védekezést gyakorolni, és ez sikerült is. Sok kiállítás volt az első és a második félidőben is. Alexander Djurdjevic remekül védett. A fiúk a második félidőben nem úgy mentek, mint az elsőben, de a kiállítások miatt sikerült sok könnyű gólt szereznünk.
Kent Robin Tonnesen: A Komló ellen mindig ilyen küzdős meccset játszunk, mert harcolnak hazai pályán. A sok kiállítás szorossá tette a meccset, de végül örülünk a győzelemnek.
Kilvinger Bálint: Gratulálok a Veszprémnek, sok sikert nekik a továbbiakban. Kicsit tompábbak voltunk ma a kelleténél, de a második félidőben jól játszottunk. Bár az előnyöket jól játszottuk meg, mégis sok tiszta helyzetet kihagytunk. Harcolnunk kell a Veszprém szintű csapatok ellen, hogy versenyben lehessünk.
Alexander Djurdjevic: Jól ment a csapatunk, bár éreztem mindkét együttesen a fáradtságot. A végeredmény nem mutatja hűen a játék képét, nagyon harcos találkozó volt. Készülünk tovább.

Sport36-Komló - Telekom Veszprém 22:30 (9:15)
 
Sport36-Komló: Djurdjevic, Granic, Szilágyi – Zobec 1, Jóga 1, Vaskó 2, Grünfelder 1, Balázs, Sunajko 3, Jerkovic 3, Takács 2, Szkokán 1, Melnyicsuk 8 (7), Metcz, Dobi, Hoffman
 
Telekom Veszprém: Corrales, Cupara – Manaskov 6, Moraes 1, Tonnesen 3, Nilsson 4, Markussen 4, Ligetvári, Marguc 4, Strlek 1, Mahé 3, Dörnyei, Maqueda 1, Lékai 2, Borozan 1

Hétméteresek: 8/7 ill. 2/2
Kiállítások: 10 perc ill. 10 perc