Hozta a kötelezőt az FTC otthonában a Veszprém

A friss Magyar Kupa-győztes Telekom Veszprém 39-28-ra nyert a Ferencváros otthonában a férfi kézilabda NB I szerdai játéknapján.

Tönnesen és Lékai bombagóljaival indult a Ferencváros – Veszprém találkozó, de a hazaiak mindössze a harmadik percig bírták a nyomást. A nyolcadik percben már 3:6 állt az eredményjelzőn. A magyar bajnok őrizte előnyét a 15. percben is, ekkor főleg Moraes és Shishkarev voltak elemükben 7:12-es vezetésnél. Corrales is kezdett belemelegedni a mérkőzésbe, több ziccert is hárított. A 18. percben kikérte első idejét Horváth Attila. Az első félidőben egyértelműen a Veszprém akarata érvényesült, Shishkarev hibátlanul fejezte be támadásait és a védelem is jól működött. Megérdemelten vezetett az „Építők” a szünetben 11:19-re.


Fotó: archív

Kihagyott Fradi ziccerrel folytatódott a meccs, a Veszprém viszont zsinórban kétszer is eredményes volt. A 35. percre sikerült 10 gólt tenni közé, 13:23. Fáradni látszott az FTC, egyre több és több hibát vétettek támadásban és védekezésben is. A Veszprém tiszta ziccereket tudott kialakítani felállt fal ellen is, de lerohanásból is sokszor volt eredményes. Az utolsó 10 percre átállt az „Építők” 5-1-es védekezésre, erre pedig nem volt ellenszere a Fradinak. Az ebből keletkező technikai hibákból egyre inkább növelte előnyét a Veszprém és végül 28:39-re verte meg a Ferencvárost idegenben.

Mérkőzéstükör
David Davis:
Jó mérkőzés volt mai. Két napja játszottunk, és nehéz ez a hét. A Bajnokok Ligája nyolcaddöntő után már a Magyar Kupában kellett bizonyítanunk. Büszke vagyok a srácokra, mivel nehéz felpörögni egy kupagyőzelem után. Sok sikert az FTC-nek, hiszen ők most kezdik a szezont.
Rodrigo Corrales: Nehéz találkozó volt, mivel a Ferencváros egy remek csapat. Fontos volt, hogy jól kezdtük a találkozót, nagyjából 4-5 perc kellett, hogy bemelegedjünk. Igazából mindkét játékrészt jól kezdtük, ez volt a kulcs a mai győzelemhez.
Horváth Attila: Gratulálok a Veszprémnek a mai győzelemhez, és a kupagyőzelemhez is. Két hónapos kihagyás után az első meccsünk, szerettünk volna játékba lendülni és a szombati Komló elleni mérkőzésre készülni. Nem vagyunk benne ebben a heti kétmeccses ritmusban, de bevállaltuk. Próbáljuk beosztani az erőnket. Voltak szép jelenetek, amiket sűrűbben kell mutatnunk. Elégedett vagyok a csapattal.
Schuch Timuzsin: Gratulálok a Veszprémnek a kupagyőzelemhez és a maihoz is. Vannak jó dolgok a játékunkban, azokat kell megtartani és a hibákat javítani. Forgatni tudtuk a csapatot. Saját súlycsoportunkban kell küzdenünk, de a mai egy felhozó mérkőzésnek jó volt.

FTC KN Kft. - Telekom Veszprém 28:39 (11:19)
 
FTC KN Kft.: Zernovic, Demény – Turák, Schuch, Bognár 3, Füzi 4, Nagy 6, Schaffer 1, Ónódi 3, Imre 2, Pordán 1, Karai 1, Prainer, Mikita 2, Bujdosó 2 (1), Kovacsics 3
 
Telekom Veszprém: Corrales – Manaskov 2, Moraes 5, Tonnesen 2, Markussen 4, Ligetvári, Strlek 5, Blagotinsek 2, Shishkarev 8, Mahé 1 (1), Lukács, Ilic 1, Maqueda 4, Lékai 5
 
Hétméteresek: 1/1 ill. 4/1
Kiállítások: 0 perc ill. 0 perc