Győzelem a listavezető ellen

Sorozatban hetedik győzelmét aratta Momir Ilic és Velky Péter irányított BFKA Veszprém U22 a listavezető NEKA ellen.

Nagy küzdelem jellemezte a találkozót, a felek tartották a lépést egymással. Jól védekezett a hazai együttes, Palasics Kristóf kimagasló teljesítményt nyújtott a kapuban. A veszprémiek a 22. percben 11-6-ra elhúztak, a félidő végére a vendégek felzárkóztak 14-12-re.

A folytatásban is izzott a levegő a két fél között, a NEKA újra és újra felzárkózott. Hullámzott a játék mindkét oldalon, de a vendégeknek egyszer sem sikerült egyenlíteniük. Izgalmas hajrában a veszprémiek nem adták ki kezükből a vezetést és megérdemelten győzték le a listavezetőt.

Momir Ilic: Ez a mérkőzés mindét fél számára fontos volt. Egyaránt nagyszerű kézilabdát játszottak a felek. Külön öröm számomra, hogy a csapatomnak van egyénisége, stílusa. Hosszú még az idény, de a legfontosabb az, hogy a mai találkozót sikerrel vettük. A munka nem áll meg, dolgozunk tovább.

BFKA-Veszprém–NEKA 29-27 (14-12)

Veszprém, zárt kapus mérkőzés. V.: Rontó, Szanyi.

Veszprém: Nánási, Palasics – Szűcs, Lukács 4 (1), Nkousa, Pergel 6, Dörnyei 5, Szabó, Csányi 4, Tóth I., Sisa 1, Horváth M., Dobi, Ilics 6, Khalil 3. Edzők: Momir Ilic, Velky Péter.

Kiállítások: 10, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 1/1, ill. 6/4.