Simán győzött a Telekom Veszprém

A Telekom Veszprém 36-20-ra legyőzte városi riválisát, az újonc Veszprémi KKFT csapatát a férfi kézilabda NB I pénteki mérkőzésén.

A Telekom Veszprém városi derbin fogadta a „kis” Veszprémet. A vendégek kezdték a találkozót, de az első gólt Nilsson szerezte, majd Marguc duplázott. Jó iramban támadtak a csapatok, ennek köszönhetően a 6. percben 6-3 volt az eredmény. A vendégeknél Fazekas, a hazaiaknál Nenadic szervezte a támadásokat. A kapuban ezúttal Székely kezdett, az első két büntetőt szépen hárította. Az első negyed óra alatt a hazai alakulat kétszer annyi gólt lőtt, mint ellenfele (10-5). A hazai védekezés szépen összeállt és kiütközött már ekkor a fizikális különbség. Marguc sem tudta értékesíteni a büntetőjét, de a hazai előny továbbra is nőtt. Davis időt kért az utolsó támadásra, amiből Mahé gólt is szerzett, így 7 gólos volt a hazai előny a szünetben.


Fotó: Vörös Dávid/telekomveszprem.hu

A második félidő Yahia góljával indult. Egy szép vendég kínai figurás gól után Mahé kapott kétperces büntetést. A vendégcsapatban külön kiemelendő a tinédzser Fazekas nagyszerű teljesítménye, aki a 36. percben már 7 gólnál járt (21-14). Székely egy támadáson belül három védést mutatott be. Marguc 8. góljával lett először 10 gól a felek között (44. perc 27-17). Az utolsó negyed órában Davis mindeninek játéklehetőséget adott és az olló csak nyílt a csapatok között. A 30. Telekom gólt Yahia szerezte szép egyéni akció után. A végjátékban a kis Veszprém 7:6 elleni játékot alkalmazott, kevés sikerrel. Lauge, Mahé és Yahia sok góljával magabiztos győzelmet aratott a Telekom Veszprém.

Mérkőzéstükör
David Davis: Nem volt egyszerű a dolgunk, hiszen ez egy derbi volt számunkra. Elégedett vagyok a mutatott játékkal és az eredménnyel is. A szerdai vereségünkre kicsit melodramatikus volt a reakció, de február óta először veszítettünk mérkőzést. Szeretném kérni a Szurkolóinkat, hogy továbbra is támogassanak minket, ahogyan eddig tették, mert nagyon kellenek mellénk. A csapat rendben van, jól dolgozik és jól teljesít. A mellettem ülő Kentin Mahé teljesítményének is örülök, sokat segített a mai játékával.
Kentin Mahé: Örülök, hogy visszatértem és a teljesítményünknek is a vereség után. Szeretnénk folytatni ezt a jó sorozatot tovább. Az ellenfélnél sok tehetséges magyar játékos van, remélem tovább fejlődnek és nagyobb csapatokban találkozhatunk velük újra.
Tombor Csaba: Gratulálok a Veszprémnek, és nagyon szépen köszönöm, hogy komolyan vették a találkozót. Hat napon belül harmadik meccsünket játszottuk, és most sajnos nem sikerült arra a szintre érnünk, amire szerettünk volna. Próbáltuk a legjobb arcunkat mutatni, de sajnos ez ma így sikerült.
Fazekas Gergő: Gratulálok a Veszprémnek. Kicsit fáradtnak éreztem a csapatot, nem tudtuk elérni a megfelelő szintet. Óriási különbség van a csapatok között. Készülünk tovább, jövő héten újabb fontos meccs vár ránk.

Telekom Veszprém - Veszprémi KKFT 36:20 (17:10)

Telekom Veszprém: Székely, Cupara – Yahia 8, Moraes 1, Tönnesen 1, Nilsson 4, Markussen 1, Ligetvári, Marguc 7 (1), Lauge 6, Blagotinsek, Nenadic 1, Mahé 7, Dörnyei, Lukács, Borozan
Veszprémi KKFT: Borbély, Ágoston, Miklós – Tóth, Szeitl 1, Füleki, Szmetán, Hári 1, Fazekas 9 (3), Kristóf 3, Seregi 2, Tóth 1, Bugyáki, Tóth 2, Vajda 1

Hétméteresek: 2/1 ill. 5/3
Kiállítások:  6 perc ill. 6 perc