Lékai Máté nem hitte volna, hogy a 2019-esnél is lesz rosszabb esztendeje

A Telekom Veszprém csapatkapitánya kiszabadult a karanténból, de a tortúrának ezzel még nincs vége.

Tévedett Lékai Máté, a Telekom Veszprém csapatkapitánya, amikor úgy gondolta, hogy a 2019-esnél nem lesz még rosszabb és több gondot okozó esztendeje, pedig akkor súlyos térdszalagsérülést szenvedett és sokáig a vállát is fájlalta. Erre jött 2020, a koronavírusjárvány első és második hullámával, egy örökkévalóságnak tűnő tavaszi kényszerszünettel, legutóbb pedig a megfertőződéssel, amely miatt be kellett zárkóznia. Ráadásul, a nyári újrakezdés után egy edzés közben bekövetkezett „karambol” miatt az egyik fogától is el kellett búcsúznia.

A karaténból kiszabadult 32 esztendős kézilabdázó hétfőn két hét után találkozhatott újra a szeretteivel, Ramonával, a feleségével és Noéval, a másféléves kifiával, most pedig egy negatív eredményű tesztre vár. Ha az már meglesz, következik a tüzetes kardiológiai vizsgálat, és csak az után dől el, hogy mikor állhat újra edzésbe, hogyan tudja újra felépíteni magát. Amiben már jócskán van tapasztalata.

„Az a gyanúm, hogy október 17-én, a Gyöngyös elleni bajnoki mérkőzésen talált meg a COVID-19, nem csak engem, hanem három csapattársamat is. Soha nem fog kiderülni, hogy a hazaiak fertőztek meg minket, vagy mi őket, csak egy biztos, hogy a mérkőzés előtt egyik csapatnál sem akadtak koronavírusos játékosra. Nekem az volt a szerencsém, hogy spanyol kapusunk, Rodrigo Corrales pozitív tesztje után sebtében riadoztatni tudtam Ramit, aki gyorsan összecsomagolt és Noéval együtt átköltözött a szülei házába. Magamra maradtam, két hétig agglegény életet éltem, de nem ez volt a baj, hanem az, hogy most teljes tétlenségre voltam kárhoztatva, még egy fekvőtámaszt sem volt tanácsos lenyomni” – nyilatkozta az SzPress Hírszolgálatnak Lékai Máté, aki nagyon büszke a csapatára, miután öt alapjátékosa nélkül is döntetlen eredményt tudott kicsikarni a német THW Kiel otthonában.

Az majdnem biztos, hogy orvosi tanácsra ki kell hagynia a dán Aalborg elleni újabb Bajnokok Ligája mérkőzéseket, idegenben november 18-án, egy héttel később pedig a Veszprém Arénában.

„Egyre zavarosabb és kiszámíthatatlanabb ez az esztendő. Amikor egy csapat teljes létszámban készen állna a csatára, fertőzések miatt a másiknak be kell dobnia a törülközőt és halasztást kérnie, nem sokkal később a másik kerül hasonlóan kellemetlen helyzetbe. Ráadásul a hazai sportegészségügyi előírások nagyon szigorúnak, amit most a saját bőrömön érzek. Nem titkolom, fogalmam sincs arról, hogy mi vár rám az esztendő utolsó hét hetében, csupán annak örvendezhetek, hogy a COVID fertőzést enyhe fejfájással és néhány napos rossz közérzettel megúsztam. Hallok ennél sok rosszabbakat is, ezért is tanácsolom mindenkinek, hogy a védőmaszkot amikor csak lehet, viselje, vigyázzon magára, és mindazokra, akikkel találkozik.” – mondta a magyar bajnok Telekom Veszprém csapatkapitánya, aki már nem állítja, hogy a 2019-esnél nem volt rosszabb évadja.

Szalay Péter
SzPress Sporthírszolgálat
https://www.facebook.com/sporthirszolgalat/