A Veszprém korábbi kapusa lett a PPD Zagreb vezetőedzője

A Veszprém korábbi kapusa, Vlado Sola lett a Bajnokok Ligájában szereplő horvát PPD Zagreb férfi kézilabdacsapatának a vezetőedzője.

Az eddigi szakvezető, a játékosként olimpiai és világbajnok Igor Vori június elején vette át a posztot Veselin Vujovictól, de irányításával a horvát bajnokcsapat előbb mindkét mérkőzését elveszítette a SEHA Liga négyes döntőjében, majd három vereséggel kezdte a BL csoportkörét. A klub honlapja szerint a szerződését közös megegyezéssel bontották fel.

Vedran Supukovic klubigazgató a zágrábiak pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, céljuk a döntőbe jutás a SEHA Ligában, illetve a továbbjutás a Bajnokok Ligája csoportköréből, márpedig ezeket már az idény elején veszélyben érezték, ezért került sor az edzőváltásra.


Fotó: rk-zagreb.hr

A Veszprém korábbi kapusa a visszavonulása után előbb kapusedzőként tevékenykedett, majd az orosz Zvezda Zvenyigorod női együttesének szakvezetője volt, később négy évet töltött Katarban, aztán az RK Dubrava irányítását vette át, legutóbb pedig a PPD Zagreb partneri együttműködésének köszönhetően a SEHA Ligában indult Pekingi Sportegyetem csapatának a vezetőedzője volt.

Az új szakvezető jövő szerdán a Barcelona otthonában mutatkozik be a kispadon, csapata a Telekom Veszprém otthonában a tervek szerint csak jövőre, február végén szerepel.

Sola 2011 óta már a 15. vezetőedzője a PPD Zagrebnek.