Kétszeresen is BL-csúcstartó a Telekom Veszprém

A Telekom Veszprém büszkélkedhet a leghosszabb „élő” sorozattal a kézilabda Bajnokok Ligájában való részvételt illetően, ráadásul a magyar bajnoki csúcstartó járt a legtöbbször a legjobb 16 között is.

Már a 2020-2021-es idény előtt elkönyvelhet két elsőséget a Telekom Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában. (A számolást az 1993-94-es idénytől indították, akkortól hallgat Bajnokok Ligája névre a sorozat.) A magyar együttes zsinórban huszadik alkalommal állhat oda a startvonalra az európai elitben, amivel csúcstartó a jelenlegi 16-os mezőnyben. A főtábla másik magyar résztvevőjének, a MOL-Pick Szegednek sincs oka szégyenkezni, egymást követő 18. alkalommal méretheti meg magát a BL-ben, amivel a PPD Zagreb (19) mögött, a Barcelonával holtversenyben a harmadik helyen áll.

A magyar együttes a legjobb 16 közötti szerepléseket illetően is éllovas, 25-ször jutott el legalább addig, míg a Barcelonának 24-szer, a THW Kielnek 23-szor sikerült ugyanez. A Szeged 15 szerepléssel a nyolcadik, de itt találunk még egy magyar gárdát a listán, a Dunaferr a 2000-2001-es szezonban szerepelt a négyszer négycsapatos csoportkörben és lett a Barcelona, valamint a Montpellier mögött harmadik.

A kézilabdaoldalt is üzemeltető Elverum-játékos, Rasmus Boysen azt is kiszámolta, mely ország képviselői büszkélkedhetnek a legtöbb szerepléssel a legjobb 16 között. Itt Németország nyert 67 szerepléssel, amit kilenc csapat (THW Kiel, Flensburg, RN Löwen, Hamburg, Magdeburg, Lemgo, Gummersbach, Füchse Berlin, Wallau-Massenheim) hozott össze, megelőzve Spanyolországot (62), Franciaországot (42) és Magyarországot (41).

A Sport TV élőben követi nyomon a kézilabda Bajnokok Ligája 2020-2021-es idényét.