Magabiztos győzelem hazai pályán

A Veszprém 11 góllal verte otthon az Orosházát a férfi kézilabda NB I szombati játéknapján.


Képgaléria a cikk végén

A Telekom Veszprém a 2020-as év első hazai meccsén az Orosházát látta vendégül. A Veszprém vezette az első támadást és Blagotinsek harcolt ki hétméterest, amit Gajic váltott gólra. Villámgyorsan ellépett a Veszprém 4-0-ra, ezért az Orosháza időt kért már a 4. percben. Könnyedén jöttek a Veszprém gólok, míg az Orosháza minden támadásban szenvedett. Rengeteg lövést blokkolt a hazai fal, ami túljutott, azokat Sterbik szépen hárította. A félidő felénél 10-2 volt az állás és újabb vendég időkérés következett. Ekkor Borozan, Nenadic és Nilsson is pályára lépett. Sterbik remek napot fogott ki, elöl pedig Nenadic adott szép gólpasszokat. A 26. percben lett először 10 gól a különbség Gajic büntetőjével, ami további 1 góllal nőtt a szünetig.

IMG_2485

A második játékrész vendég góllal indult, amire Blagotinsek válaszolt. A veszprémi csapat főként a beállók körüli játékot alkalmazta, többnyire sikeresen. Az Orosháza 20-8 után egy 4-0 rohamot vezetett és visszajött nyolc gólra, de ezt Manaskov megállította a szélről. A vendégek kapusa több szép védést mutatott be, a túloldalon Székely érkezett a kapuba. A 45. percben tartotta a 8 gólos különbséget a vendégcsapat (23-15), de a Veszprém két gyors akcióval újra 10 gólosra növelte előnyét. Gajic továbbra sem hibázott a büntetővonalról és már 7 gólnál járt 10 perccel a vége előtt. Székely hetest védett, majd Nilsson góljával 30-20 volt az eredmény. A végeredmény 33-22 lett.

IMG_2608

Mérkőzéstükör
David Davis: Sok bajnokságban, sok meccset játszunk, és akárhogyan kezdünk, a szintet mindig tartani kell. A meccs jól alakult számunkra. Sok sikert kívánok az Orosházának. Ratko Djurkovic csapata sokkal jobb annál, mint amit ma mutatott. A legjobbakat kívánom neki.
Dragan Gajic: Jó első félidőt játszottunk, tiszteltük az ellenfelüket. A második félidőben gyengébben játszottunk, kicsit veszítettünk a fókuszból, de ez normális. Köszönet az Orosházának a fair mérkőzésért és sok sikert nekik a jövőben.
Ratko Djurkovic: Gratulálok a Veszprémnek. Egy kieli Bajnokok Ligája csata után biztosan nehéz volt felpörögniük mára, de megmutatták, hogy jó csapatot alkotnak. Mi úgy kezdtünk, mint a kislányok. Nagyon mérges voltam a szünetben. A másodikban próbáltuk kijavítani a hibáinkat, és a meccs hátralevő részében már jobb partnerek voltunk, és a lefújáskor elégedett lehettem.
Döme Szabolcs: Az első félidőt nem kezdtük jól, rengeteg hibával játszottunk. Félidőben kaptunk egy nagy fejmosást és a második félidőben már partnerek tudtunk lenni. Gratulálok a Veszprémnek a győzelemhez.

Telekom Veszprém – Orosházi FKSE-LINAMAR 33:22 (17:6)
Telekom Veszprém: Sterbik, Székely – Manaskov 3, Gajic 7 (6), Nilsson 5, Paczkowski 2, Marguc 2, Lauge 3, Terzic, Blagotinsek 3, Nenadic 5, Lékai 1, Borozan 2
Orosházi FKSE-LINAMAR: Majdán, Özmusul – Ambrus 1, Pásztor, Kancel, Döme 3, Lele 3 (1), Bella 1, Orjonikidze 5, Slavuljica 3, Kiss, Tóth 4, Molnár 2
Hétméteresek: 6/6 ill. 2/1
Kiállítások:  0 perc ill. 6 perc

Képgaléria