A labdarúgás azt jelenti, család

Az előttünk álló hétvégén immár nyolcadik alkalommal fogadja megyeszékhelyünk testvérvárosainak utánpótláskorú futsalosait az 1. Futsal Club Veszprém egyesülete a Március 15. úti sportcsarnokban.

A kisiskolások őszi szünetének felvezető hétvégéjén, október 26-án szombaton, valamint másnap a futsalé lesz a főszerep a Március 15. utcai sportcsarnok falai közt.

Ugyanis városunk élvonalbeli alakulata, az 1. Futsal Club Veszprém karöltve a városvezetéssel és az MLSZ Veszprém Megyei Igazgatóságával immár nyolcadik alkalommal „várja haza” testvérvárosainak utánpótlás futsalgárdáit egy igazán családias tornára.

A mezőnyben a királynék városának több alakulata is megmutatkozik majd: nemcsak az 1. FC Veszprém, hanem a VFC USE palántáinak is esélyük adatik, hogy nemzetközi szinten bizonyíthassanak. Ugyanúgy, mint barátaiknak, a lengyel Tarnów és az erdélyi Sepsiszentgyörgy csöppségeinek.

A Testvárosok Futsaltornájának célja a sportág népszerűsítése, a reménységek versenyeztetése, valamint a sportbarátság elmélyítése. Mint tudjuk, megyeszékhelyünk 2023-ban Európa Kulturális Fővárosa lesz, ezért végképp nem szabad megfeledkeznünk a kulturális és testvérvárosi kapcsolatok ápolásáról, s a hagyományőrzésről sem! – foglalta össze a rendezvény küldetését Rajki Tamás, az 1. FC Veszprém ügyvezetője.

A vezető ezenkívül még hozzátette: – Szívből szeretnénk, hogy az idelátogatók ne csak megismerjék, hanem meg is szeressék Veszprém városát, hogy a későbbiekben akár családtagjaikkal, barátaikkal is örömmel térjenek vissza hozzánk.

Éppen ezért a sporteseményeken kívül további izgalmas programokkal is kedveskednek a szervezők a gyermekeknek, akiknek városnézésre, állatkerti kirándulásra, valamint aréna látogatásra is lehetőségük nyílik majd.

Finta Péter, az MLSZ Veszprém megyei  igazgatója a kérdésünkre úgy fogalmazott, legyen szó nagypályás, vagy teremlabdarúgásról, mindkét szó jelenthetné akár azt is, hogy család.

– A foci szeretete összehoz kicsiket, s nagyokat egyaránt. Egy feltörekvő palánta karrierében higgyék el, hatalmas jelentőséggel szolgál, ha már ilyen fiatalon is úgymond nemzetközi szintet bizonyíthat. Arról nem is beszélve, hogy az évek során barátságok is alakultak ki a kicsik között, amelyeket bizony ápolni kell.

Az igazgató még hozzátette, szeretnének a tehetségek versenyeztetésével és a futsalkupa rendszeres megszervezésével a jövő generációjának stabil alapot nyújtani.

A gyermekek körmérkőzéses rendszerben, a futsal szabályainak eleget téve mérhetik majd össze tudásukat a játéktéren. A torna valamennyi gárdája serleg, valamint oklevél díjazásban részesül, a dobogósoknak pedig még érmet is helyeznek majd a nyakukba a szervezők. Ugyanakkor különdíj illeti majd a viadal legügyesebb kapusát, s ráadásként megválasztják a legjobb játékost és trénert is.

Az ünnepélyes megnyitóra szombaton 10.30-kor kerül sor a Március 15. úti sportcsarnokban, ahová – ahogyan az eseményre is – szeretettel várnak mindenkit a rendezők.

VIII. Testvérvárosok Futsaltornája Veszprém
A tornán résztvevő csapatok:
1. Futsal Club Veszprém
Veszprém USE
Tarnów (Lengyelország)
Sepsiszentgyörgy (Románia, Erdély)
A torna helyszíne:
Veszprém, Március 15. úti sportcsarnok
A torna résztvevői:
A meghívott csapatok 2007. január 1-én, s utána született sportolói.
A torna programja:
Október 26. (szombat)
09.00–13.20 Futsal mérkőzések (1. játéknap)
10.30 Ünnepélyes megnyitó
Október 27. (vasárnap)
09.30–12.55 Futsal mérkőzések (2. játéknap)
13.00 Eredményhirdetés, ünnepélyes díjátadás