Legyőzte a Rabotnik a Veszprémet a SEHA-ligában

Zsinórban harmadik mérkőzését veszítette el a Telekom Veszprém, ezúttal a Rabotnik ellen a SEHA-ligában.

A Telekom Veszprém kezdte az Eurofarm Rabotnik elleni SEHA – Gazprom Liga találkozót, és az első pár támadásból egyik oldalon sem született gólt. Az első találatra a 4. percig kellett várni, ekkor a hazaiak lőttek gólt Cupara hálójába. Az egyenlítés hamar érkezett, egy perccel később Lauge avatta fel Mitrevskit. A 10. percben 4:3-ra vezetett a Rabotnik, míg a 14.-ben először növelte kétgólosra előnyét. Még ugyanebben a percben három góllal húzott el az Eurofarm (7:4), David Davis rögtön időt is kért. A 18. percre tovább növelte előnyét a hazai csapat, 9:4 állt ekkor a kijelzőn. Az első játékrész végéig tartotta az ötgólos különbséget a macedón együttes, sőt a vége előtt picivel már hat egység volt az előnye, miközben a Veszprém sem védekezésben, sem támadásban nem találta a ritmust. Az eredmény a szünetben 14:8 a Rabotniknak.


Fotó: Vörös Dávid

A második játékrész Gajic góljával indult, majd egyből jött a hazai válasz. A 35. percben továbbra is hat gól volt a Rabotnik előnye. A Veszprém kezdett felzárkózni ellenfelére, és a 39. percben már csak három gól volt a csapatok között (16:13), amelyre válaszolva időt is kért a Rabotnik edzője. A 46. percre egyetlen gólra olvadt a Veszprém hátránya, sőt, egy perccel később már 19:19-es döntetlen volt az állás. Az 54. percben még mindig fej-fej mellett haladtak a csapatok, 23:22-re vezetett az Eurofarm. Cupara fontos helyzetekben védett, illetve Gajic remekül értékesítette helyzeteit. Bármennyire igyekezett a Veszprém, sajnos nem sikerült az egyenlítés, így vereséggel hagyja el Észak-Macedóniát. A végeredmény: Eurofarm Rabotnik – Telekom Veszprém 26:24

Mérkőzéstükör
David Davis:
Zsinórban három találkozót veszítettünk el. Az utolsó tíz napot leszámítva, eddig elégedett voltam a teljesítménnyel. Azt gondolom, hogy még felállhatunk innen. Sajnálom a Szurkolóinkat, akik nem azt a játékot érdemlik, amit most művelünk. Számomra is nehéz a helyzet, hiszen tavaly nem tudtam felkészíteni a társaságot az előszezonra, de az merőben más volt. Folytatjuk a kemény munkát, ennyi. Lehetne sokkal rosszabb is, de én nem fogom feladni. Amíg itt vagyunk, addig harcolunk.
Lékai Máté: Gratulálok a Rabotniknak. Remek együttes, bár kicsit szerencsétlenek voltak a Bajnokok Ligájában, pedig kiváló játékosaik vannak. Nem vagyunk jó formában, zsinórban három meccset veszítettünk el. Ki kell kászálódnunk abból a gödörből, amiben éppen vagyunk, hiszen fontos mérkőzések következnek, és jön a Bajnokok Ligája is jövőhéten. Sokkal jobban és okosabban kell játszanunk. Csalódottak vagyunk, hiszen az első félidő katasztrófa volt, a másodikban pedig csak az eredmény után futottunk.
Stefche Alushovski: Hasonlóan kezdtünk, mint tettük azt a Bajnokok Ligája meccseinken, de most jobban koncentráltunk a végén, és szerencsénk is volt. Pár mentális problémán még azért dolgozunk kell. Azt gondolom, hogy ez a győzelem megváltoztathatja az egész idényt.
Elmir Gradjnar: Köszönöm a csapattársaimnak a mait, mivel szerintem nem érdemeltünk három vereséget a Bajnokok Ligájában, a maihoz hasonló kezdések után. Ma megmutattuk, mit is tudunk valójában. Pszichológiailag sokat változtathat most rajtunk ez a mai győzelem.

Eurofarm Rabotnik - Telekom Veszprém 26:24 (14:8)
Eurofarm Rabotnik: Mitrevski, Trajkovski – Ojleski 1, Madzovski 1, Churlevski, Stjepanovic 5, Radovic 1, Shevelev, Jotic 8 (3), Vegar 2, Kukoski, Velkovski, Gradjan 4, Djukic, Kuzmanovski, Ostroushko 4 (1)
Telekom Veszprém: Cupara, Székely – Manaskov 3, Yahia 2, Moraes, Tonnesen 2, Gajic 9 (5), Nilsson 3, Lauge 2, Terzic, Blagotinsek, Mahé, Mackovsek 1, Lékai 2
Hétméteresek: 5/4 ill. 6/5
Kiállítások: 0 perc ill. 6 perc