A beugrásra kész Palasics Kristófot édesanyja és csapattársa kíséri el Kölnbe

Újdonsült serdülőbajnokból lehet Bajnokok Ligája szereplő vasárnap.

Kölnben a Final Four zárónapján, mert az elődöntőben súlyosan megsérült Sterbik Árpád nem tudja vállalni a játékot. A 17 esztendős Palasics Kristófot édesanyja és csapattársa, a Balatonfüredtől idén kölcsönkért Szücs Bence kíséri el Németországba, először Düsseldorfba repülnek, onnan folytatják az utazásukat a kézilabdás csúcs színhelyére – értesült az SzPress Hírszolgálat.

A néhány nappal ezelőtt Ivo Diaz és Iváncsik Gergő csapatának tagjaként serdülőbajnokságot nyert kapus Gödöllőről került Veszprémbe, és amint arról Gulyás Péter, a Telekom Veszprém utánpótlás vezetőedzője beszámolt, nem csak a „saját” korosztályában, hanem az ifjúságiak, sőt, néhány alkalommal már a felnőttek mérkőzésein is feladatot kapott, így tehát korát meghazudtoló tapasztalattal rendelkezik.

„Kristófról csak jót tudok mondani – nyilatkozta a 111-szeres válogatott Gulyás az SzPress Hírszolgálatnak -, óriási tehetség, szorgalmas sportoló, ráadásul még jó tanuló is. – Mindkettőnknek leesett az álla, amikor megtudtuk, hogy Kristófnak azonnal csomagolnia kell, és a lehető legkorábban Kölnbe indulnia, de aztán összedugtuk a fejünket, és nekem úgy tűnt, hogy a fiú nem remegő térdekkel fog csatlakozni David Davis csapatához. Aztán majd meglátjuk, hogy mit hoz a nap a Sterbik Árpinál 22 évvel fiatalabb Palasics Kristófnak. Jól ismeri egymást a két kapus, a kapcsolatuk baráti, volt már úgy is, hogy külföldön szobatársak voltak,”

Mint ismeretes, Sterbik Árpád rövid időn belül háromszor is beugróként segítette ki a spanyol válogatottat, a 2018-as Európa-bajnokságon pedig oroszlánrésze volt abban, hogy csapata az első helyen végzett. Ha most a sors úgy hozza, hogy Palasics akár csak egy-két percre is csereként állhat be, akkor beugró helyettesítheti a beugrót…

Szalay Péter
SzPress Sporthírszolgálat
https://www.facebook.com/sporthirszolgalat/