Ötödik hazai meccsét is megnyerte a futsalcsapat

Spandler utolsó másodpercekben bemutatott védései is kellettek a Veszprém győzelméhez a vendég BME ellen a futsal NB I hétfői játéknapján.

A Berettyóújfalu vendégeként elvesztett rangadó után immáron hazai környezetben lépett pályára hétfő este a veszprémi futsalcsapat. A saját csarnokában hibátlan 1. FCV az újonc BME-BT gárdáját fogadta, amely az előző körben a Nyírgyulaj elleni sikerével szerezte meg első pontjait az idényben. A kiváló hazai szereplés és a hosszú hétvége szépszámú közönséget vonzott a Március 15. utcai sportcsarnokba, ahol ezren gyűltek össze.


Képgaléria a cikk végén

Az erőviszonyoknak megfelelően a Veszprém ragadta magához a kezdeményezést, amelynek soraiból Boromisza Dánielt és Gyurcsányi Zsoltot – egyaránt lágyéksérülés – miatt hiányzott. Már a 2. percben vezetést szerzett a vendéglátó. A házi gólkirály, Tatai a jobb kapufa segítségével szerzett gólt (1-0).

Tar, majd a kipattanó lövés után Komáromi is megduplázhatta volna a különbséget, ám Tyukász magabiztosan őrizte portáját. A játékrész derekához érve kissé leült a találkozó irama, nagyobb helyzetek nélkül folytatódott a játék.

Hattal a szünet előtt időt kértek a vendégek, akik rögtön ezután – teljesen váratlanul – egyenlítettek is. Kulik szöglete nyomán Andorka vágta védhetetlenül a bal felső sarokba (1-1).

A hajrához közeledve Bencsik Roland előtt adódott lehetőség, hogy visszavegye a vezetést. Előbb egy szép cselt követően mellé durrantott, majd az utolsó percben Tyukász lábai között akadt el a lövése. Így egálnál vonulhattak a pihenőre a résztvevők.

Jóval nagyobb elánnal kezdte a második felvonást a Madarász-csapat. Tar sarokrúgása után Tatai eresztett el egy gyönyörű kapáslövést tizenöt méterről, amely alig kerülte el a kaput. Bencsik Roland is „megkínálta” egy kellemetlen távoli lökettel a csereként beállt Sikurt, de a hálóőr résen volt.

Érett a veszprémi gól. A 28. percben Bencsik Roland passzolt Tataihoz, aki nagy helyzetben mellé lőtt. Fél óra elteltével aztán Komáromi kiváló ütemű átadását követően Tar már nem hibázott, aki kilenc méterről, belsővel a hálóba bombázott. Igaz nem tartott sokáig a hazai előny, egy perc sem telt el, amikor Bencsik Roland öngóljával ismét egyenlített a BME (2-2).

A tabella negyedik helyén álló 1. FCV tehát ismét nekirugaszkodott, hogy vezetést szerezzen. Négy perc volt vissza az bajnokiból, amikor Tatai visszatett labdáját Komáromi tizenhárom méterről a hálóba zúdította (3-2).

Harmadszor is egyenlíthettek volna a fővárosiak, de Fritz lövését hárította Spandler. Három perccel a vége előtt időt kért az újonc játékos-edzője, Csernai Gábor, aki öt a négy elleni játékkal is próbálkozott. Ez sem vezetett sikerre. A mieinknek nagyot kellett harcolniuk, hogy tartsák az eredményt. Olyannyira, hogy egy vendég szabadrúgást követően Spandlernek az utolsó másodpercekben kétszer is védenie kellett. A Veszprém tehát izgalmas végjátékot követően nyert, s megőrizte makulátlan hazai mérlegét.

Mérkőzéstükör

Madarász János: - Hiányzott a csapatomból a szenvedély és a koncentráció, s nem volt üteme a játékunknak. Rendet kell tennem a fejemben. Néhány játékosom ugyanis azt hiszi, hogy ötvenszázalékos teljesítmény is elegendő, ez pedig megengedhetetlen. A győzelemnek örülök, a legfontosabb, hogy megszereztük a három pontot.

Csernai Gábor: - Fel tudtunk venni a versenyt vendéglátóinkkal, játékban szép dolgokat mutattunk, a veszprémi kapu előtt azonban nem voltunk kellően határozottak. A három kapott gól elfogadható, a lőtt góljaink száma viszont kevés. A csapatom nagyobbik része egyetemista, idő kell még a fiataljainknak, hogy beérjenek.

1. FC Veszprém - BME-BT FC 3-2 (1-1)

Március 15. utcai sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Farkas (Tamási, Tiringer).

Veszprém: Spandler – Tatai, Tar, Bognár P., Bencsik R. Csere: Schmidmajer (kapus), Márkus, Komáromi, Dávid, Erdősi, Bencsik Ádám.
Vezetőedző: Madarász János.

BME: Tyukász – Fazekas, Csernai, Dudás, Horváth B. Vezetőedző: Sikur (kapus), Szigeti, Andorka, Viza, Palásthy, Kulik, Veres, Fritz.
Játékos-edző: Csernai Gábor.

Gólszerzők: Tatai (2.), Tar (32.), Komáromi (36.), ill. Andorka (13.), Bencsik R. (33.– öngól).

Forrás: vehirsport.hu

7

Képgaléria