Egy góllal jobbak voltak a Krokodilok

Egy nagyon izgalmas, fordulatos mérkőzésen végül alulmaradt a Lizards csapata, de egy percig sem kellett szégyenkezniük.

Az első harmad az ismerkedéssel telt el. Az látszott, hogy a vendégek vezetik inkább a támadásokat, a Gyíkok a zárt védelemből induló kontrákkal próbáltak operálni. A 15. perc végéig kellett várni, míg a budapestiek legjobbja, Kvasznicska Norbert megszerezte az első gólt egy távoli lövésből.


Fotó: Lizards FT

A második harmadban kicsit felbátorodott a hazai gárda, többször támadtak ki a zárt védekezésből. Ennek meg is lett az eredménye. Az egyenlítő gólt Balázs Levente lőtte, mikor a megszerzett labdával végigrobogott a pályán és éles szögből a kapuba talált. A 16. percben aztán átvették a Gyíkok a vezetést Kasza Balázs és Horváth László összjátékának köszönhetően. Egy perccel később emberelőnyhöz jutott a veszprémi csapat. Kiss Zoltán edző gyorsan időt kért, hogy megbeszéljék a játszandó figurát. Ennek felvázolása olyan jól sikerült, hogy Kasza Balázs 2 gólosra növelte az előnyt. Egy perccel a játékrész vége előtt újra elsült Kvasznicska Norbi keze, ezzel kialakítva a 3-2-es eredményt.

A 3. harmad nagyon rosszul kezdődött hazai szempontból. A Krokik hihetetlenül összekapták magukat és 5 perc alatt 4 gólt szórtak a Gyíkok hálójába. Egyszerűen nem működött a védelem, a budapestiek pedig sorra dolgozták ki a jobbnál jobb helyzeteket, amiket be is lőttek. Szerencsére a 7. percben fordult a kocka, most a hazaiak 3 perces menetelése következett. Ez alatt szereztek 2 gólt, Praznovszky Pál és Fertig Dávid révén és egy szerencsétlen öngólnak köszönhető újra döntetlen volt az állás. Így a hajrára ismét nyílt volt a küzdelem. Kvasznicska Norbinak köszönhetően a Krokodilok szerezték meg az előnyt, de Réti Péter és Horváth Laci összjátéka révén a Gyíkok kiegyenlítettek az utolsó perc legelején.

Az utolsó percet aztán saját magának nehezítette meg a veszprémi csapat, egy kiállításnak köszönhetően a végső 40 másodpercet 4 emberrel játszották. A döntő gól az utolsó másodperc utolsó pillanatában hullott be a kapus hátáról a hálóba, amit a játékvezetők még megítéltek.

Lizards Floorball Team - Dunai Krokodilok SE 7-8 (0-1, 3-1, 4-6)

Csapat: Balogh Roland, Kasza Balázs (Csk), Horváth László, Tótik Simon (kapus), Tóth Imre, Kiss Máté, Praznovszky Pál, Balázs Levente, Réti Péter, Fertig Dávid
Edző: Kiss Zoltán