Floorball: Hazai tornagyőzelem

A Veszprém Lizards floorball csapata két győzelemmel és egy döntetlennel zárta az Amatőr Floorball Kupa második fordulóját.

Ebben a fordulóban a mieink az ajkaiak ellen kezdték meg a szereplést. A Fekete Lovak kevés játékossal érkeztek, így a veszprémiek kisegítették őket egy komplett sorral és két kapussal is. A hazaiak erősítésként a szülők mellé „leigazoltak” néhány Lizards felnőtt játékost, akiknek döntő szerepe volt a jó eredmény elérésében. Az első mérkőzésen végig kiélezett küzdelem volt a pályán. Hol az egyik, hol a másik csapat szerzett előnyt, szerencsére az utolsó hazai találatra már nem érkezett válasz, így vissza tudtak vágni a Gyíkok az első fordulóban elszenvedett vereségért.

Lizards FT - Ajkai Fekete Lovak 7:6

Veszprémi pontszerzők: Cseh 2+0, Kolossváry 1+1, Török 0+2, Kiss Z. 3+1, Horváth G. 0+1.


Fotó: archív

Pihenő után a Soproni Ászok csapatával folytatta a menetelést a veszprémiek. Az első gólt még a vendégek szerezték. Utána azonban beindult a gólgyártás, amiben a Lizards Old School játékosai jeleskedtek. Ügyesek a soproniak, de a védelmüket még sokszor zavarba tudták hozni a bakonyiak.

Lizards - Soproni Ászok 8:2

Pontszerzők: Kolossváry 3+0, Török András 2+2, Cseh Robi 2+2, Kiss Zoltán 1+4

Következett a mindent eldöntő mérkőzés a Dunaújváros ellen. Egyedül a vereség nem volt elég a tornagyőzelemhez. Hamar vezetést szerezett a hazai együtts, de utána kicsit elkényelmesedtek. Az ellenfél ezt remekül megérezte és fordítani tudott. Tíz perc sem volt vissza, mikor 2-5-öt mutatott az eredményjelző. Összekapta magát a társaság, öt perc alatt megfordította az állást. Vezettünk, mikor egy perccel a mérkőzés vége előtt egy eladott labdából ismét egalizáltak az acélvárosiak. A maradék egy percben sikerült okosan megtartani a labdát, így mi örülhettünk a tornagyőzelemnek.

Lizards - Dunaújváros 6:6

Pontszerzők: Cseh Robi 2+0, Török András 2+0, Tóth Imre 1+1, Horváth G 0+1, Kolossváry 1+1, Kiss Zoltán 0+1

Végeredmény

I. helyezett: Lizards
II. helyezett: Fekete Lovak, Dunaújváros (azonos pontszám és azonos gólkülönbség miatt)
IV. helyezett: Soproni Ászok


Fotó: archív

Az U16-os csapat Komáromba látogatott. Hazai rohamokkal indult a mérkőzés. Nem tartott sokáig, míg bevették a vendégek hálóját.

- Főleg távolról veszélyeztettek, nem tudtuk időben blokkolni a lövéseket. Futóteljesítményben is jobbak voltak a hazaiak. A második harmadtól kezdve kicsit javult az összjátékunk. A sok kapott gól ellenére Tótik Simi kimagaslóan jól védett. Sokat kell még dolgozni azon, hogy fel tudjuk venni a kesztyűt a jobb csapatok ellen - nyilatkozta Horváth Gábor edző.

U-16: SZPK-Nokia Komárom - Lizards Floorball Team 17:2

Pontszerzők: Fertig Dávid 2+0, Kasza Balázs 0+ 1