Mezavatás győzelemmel

A kisebb hullámvölgy ellenére önbizalom növelő győzelmet aratott hazai pályán a VRC férfi röplabdacsapata az NB2 harmadik fordulójában.

Új felszerelésében lépett pályára hazai környezetben a Veszprém. A múlt héten betegeskedő Myszöglád Dániel is meggyógyult, így a teljes keret melegített az eddig egy vereséget számláló győriek ellen. Egy poszton, liberoban változtatott Seck edző. Ezúttal Dordzsceren Csingisz kapott lehetőséget a "mezőnyös poszton". A mezavatáshoz illően győzelemmel végződő találkozón egy szettben került hullámvölgybe a Veszprém, ennek ellenére biztosan szerezte meg a három pontot.

Az első szettben fej-fej mellett haladtak a csapatok, mindkét együttesben voltak hibák is, de elhúzni egyik csapat sem tudott. Aztán Kráml Szilveszter nyitásaival elhúzott a Veszprém. Négypontos hazai vezetésnél még időt kért a Győr, ennek ellenére tovább hatra növelte előnyét a Man at Work VRC. A szett végére nem tudott különösebb ellenállást kifejteni az ellenfél, könnyedén hozta a játszmát a Veszprém. (25:16; 1:0)

Második játszma elején gyorsan három pont előnyt szerzett a vendéglátó, ám a lelkesen küzdő győriek lassan elkezdték ledolgozni hátrányukat. A Veszprém most többet hibázott, amit kihasznált a vendég csapat és megfordította az állást. 8:11-nél már a Veszprém kért időt, de továbbra sem jött ki a lépés. Pontatlanság jellemezte a Veszprém játékát, míg a Győr feljavult. A vendégek négypontos előnyénél (14:18) még egy időt kért Seck György, de a vendégek továbbra is tartották előnyüket. A szett végén még próbált cserével frissíteni a Veszprém, de a szettet már nem tudta hozni. (22,25; 1:1)

A harmadig és negyedik játszmát szinte lekopírozta a Veszprém. A játszmák elejétől meggyőző és több esetben első osztályt idéző, ám néha könnyedséget is megengedő játékot láthattak a nézők. Előnyét a szettek közben folyamatosan növelte a Veszprém, nyitásfogadásban, mezőnyben és támadásban is fölé nőtt a lelkesen küzdő Győrnek. Mindkét szettben érkeztek cserék a Veszprémhez, kiemelkedő volt a feladó Garamvölgyi Olivér, aki becsélésekor kitűnően irányította csapatát. A harmadig és negyedik játszmát is húsz percen belül hozta a Veszprém és könnyedén nyerte a mérkőzést. (25:13; 2:1) (25:18; 3:1)

Jók: A liberoban debütáló Dordzsceren Csingisz jól végezte dolgát, nyitásfogadásban és mezőnyben is kivette részét. Tóth Tibor és Dolgos Attila hozta a tőlük várható játékot, utóbbit kiválóan helyettesítette a fiatal feladó Garamvölgyi Olivér. Myszöglád Dániel és Kráml Szilveszter kitűnően támadott, a két fiatal nagyon jól játszott. A meccs legjobbja ezúttal a "korelnök" Horváth Szabolcs volt. A diagonálban játszó, idén negyvenedik évét taposó óriás a meccsen a legtöbbet támadó játékosként, szinte hibátlanul végezte dolgát. Nyitott ászt és sáncolt is eredményesen, fiatalokat meghazudtoló játékot mutatott.

mérkőzéstükör

Seck György: Örülök a győzelemnek, nem utolsó sorban a három pontnak. Gratulálok játékosaimnak, jó hogy mindenki szerepet kaphatott a győzelem elérésében. Remélem megfelelő önbizalommal várhatjuk a következő fordulót.

Man at Work Veszprémi RC - SZESE 3:1 (17,-22,13,18)

Veszprém, 50 néző; Vezette: Gyulai, Hanuska

Man at Work VRC: Seck Gy., Dolgos A., Kráml Sz., Myszöglád D., Horváth Sz., Tóth T. Csere: Dordzsceren Cs.,(libero), Szűcs P., Szalai B., Saitz B, Garamvölgyi O., Széll D. Játékos edző: Seck György

SZESE: Hosszú Z., Göbl E., Szabó G., Szórádi G., Szántosi B., Szauter F. Csere: Albert L. (libero), Horváth M., Gaál Sz.