Győzelem a tavalyi bronzérmes ellen

Megérdemelt győzelmet aratott a VEHIR-VESC a tavalyi bronzérmes Gödöllő ellen a női röplabda NBI szombati mérkőzésén.


Képgaléria a cikk végén

Szombaton újabb hazai mérkőzés várt a VEHIR-VESC NB I-es női röplabdázóira. A meccs előtt búcsúztatta el az egyesület Miklós Roxánát, aki hosszú éveken át volt tagja a felnőtt csapatnak, a közelmúltban azonban úgy döntött, hogy felhagy aktív pályafutásával.

Jól kezdte a VEHIR-VESC a Gödöllő elleni bajnokit, 9-6 után jött is a vendégek időkérése. Kiegyenlített játékot hozott a folytatás, a GRC át is vette a vezetést, de a hajrá előtt fej-fej mellett haladtak a felek. Debora Araújo sérülése sem zökkentette ki a hazaiakat, akik végül behúzták az első felvonást.

Ezt követően ott folytatta a veszprémi hölgykoszorú, ahol korábban abbahagyta. A 4-0-ás kezdés után azonban feljavult a Pest megyeiek játéka, 12-12-nél egyenlítettek is, de a vezetést már nem tudták átvenni. Sólyomvári Evelinék ismét rákapcsoltak és hiába kapaszkodott vissza újfent a Gödöllő, a hazaiak sokkal magabiztosabbak voltak a sorsdöntő pillanatokban, így már 2-0-ra vezettek Edon Ibrahimi tanítványai.

Gödöllői pontokkal indult a harmadik játszma, de Hajós Alizék hamar magukhoz ragadták a vezetést. Hiába vezettek azonban 5-6 ponttal a bakonyiak, a szett közepére felzárkózott a GRC. A VESC azonban ezután is újítani tudott és végül nem volt kérdéses, hogy melyik együttes nyeri a mérkőzést.

Edon Ibrahimi: Sokat készültünk erre a meccsre. Azt kértem a lányoktól, mutassák meg az igazi karakterüket és azt kell, hogy mondjam meg is tették. Fontos győzelmet arattunk és hatalmas gratuláció jár az egész csapatnak. Köszönjük szurkolóink támogatását is, nélkülük nem sikerült volna!

VEHIR-VESC – Gödöllői RC 3:0 (22, 18, 21)
Veszprém, 150 néző. Vezette: Nagy, Vigh.

VESC: Pós 5, Araújo 2, Sólyomvári 14, Hajós 10, Dordzsceren 8, Thompson 7. Csere: Tóth (liberó), Molnár-Pintér, Bozsó 3. Vezetőedző: Edon Ibrahimi.

Gödöllő: Boros 3, Halla 12, Borsos 3, Kovács 8, Máté 2, Nagy 3. Csere: Maurer, Szerencsés (liberók), Sorompó, Vas, Máthé-Barabássy 2, Kardos 5. Vezetőedző: Szalay Attila.

Képgaléria