Másodikok lettek a Gyíkok

Az OB III. alsóházi rájátszásának utolsó fordulója ismét Kartalon került megrendezésre, ahol a veszprémiek a tabella második helyezését érték el.


Fotó: archív

A Lizards FT csapata játszotta az első két mérkőzést, amiből a nyitómérkőzés gyakorlatilag az alsóház döntőjének számított. A Corvinus gárdája számára már elég volt a döntetlen, míg a Gyíkoknak győzelem kellett az alsóház elsőségének megszerzéséhez. Sajnos a szervezés megint nem sikerült kifogástalanra, így játékvezetők nélkül várták a gárdák a kezdő sípszót. Szerencsére a rendezők közül elvállalta Kárpáti Enikő ezt a feladatot, amit a későbbiekben, azt hiszem, kicsit megbánt. Azt sejteni lehetett, hogy szoros lesz a mérkőzés, hiszen a két gárda előző összecsapása döntetlennel zárult. Ezen a meccsen is fej-fej mellett haladtak a csapatok. Az első játékrész végén 2-2-t mutatott az eredményjelző. A második harmadban aztán kezdett kicsit durvább lenni a játék. Enikő, bár próbálta fair módon vezetni a játékot, nem tudta kézben tartani a mérkőzést, aminek kisebb nagyobb csetepaték lettek az eredményei. Ebből a Lizards csapata jött ki rosszabbul, mivel 2 perces kiállítást kaptak. Az emberelőnyt kihasználta a Corvinus csapata, amivel már 4-2-re vezettek. A harmad lefújása előtt még sikerült szépítenie a gyíkoknak, így egy gólos hátránnyal kezdhették az utolsó 20 percet. Ebben a harmadban aztán semmi nem jött össze. Kimaradtak a helyzetek és a vége előtt 2 és fél perccel még egy kiállítást is begyűjtött a veszprémi gárda. A Corvinusnak sikerült okosan megtartani a labdát és kiharcolni a győzelmet.


Fotó: archív

A következő mérkőzés, a Siketek SC és a Lizards között, is szorosnak ígérkezett. Az előző összecsapáson egy 9-6-os előnyt adott el a gyíkok csapata, 9-10-ről kellett újra felállni, ami sikerült, de nem volt sétagalopp. Az első harmadban úgy tűnt, mintha egy másik csapat lépett volna a pályára, mint akik az előző mérkőzésen játszottak. Az egyik legifjabb gyík, Hajas Nándor, 4 gólt szerzett egy harmad alatt. Úgy nézett ki, mintha minden, ami az előző meccsen a csapatban maradt, most jött volna ki. Működött a védelem és támadásban is magára talált a csatársor. A második harmadban sikerült tovább növelni az első harmadban megszerzett kétgólos előnyt. Kicsit lelassította a játékot a Lizards, ami nekik kedvezett. Sikerült a passzokkal tiszta helyzeteket kialakítani és nem engedték annyiszor a Siketek gyors letámadásait kibontakozni. Az utolsó harmad előtt már 10-4 volt az eredmény. Az utolsó harmad már egy teljesen felszabadult játékot hozott. A Gyíkok közül mindenki kivette részét a jó teljesítményből, a hangulat is ennek megfelelő volt. Minden harmadban 5 gólt szereztek és nem volt olyan holtpont, mint az előző összecsapáson.

A Lizards FT mérlege a rájátszásban: 5 győzelem, 1 vereség és 2 döntetlen. Végül az alsóház 2. helyét szerezte meg a csapat 5 gárda közül.

Eredmények, keret

Lizards - Corvinus 3-4
Siketek - Lizards 6-15

Keret:
Knór Gábor, Kolossváry Dávid, Kiss Szilveszter, Kuti Balázs, Hajas Nándor, Kasza Balázs, Kovács László, Brotscholl Zoltán, Orosz Tamás, Horváth Gábor, Tótik Sándor, Kovács Tamás