Küszködve nyert a Szeged

A MOL-Pick Szeged 32-31-re nyert az ukrán Motor Zaporizzsja otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában, vasárnap.

A vendégcsapatot - a klub honlapjának beszámolója szerint - 12 szurkoló kísérte el, ők 36 órát vonatoztak és ötször szálltak át, mire Szegedről az Ukrajna dél-keleti részében fekvő városba értek. Kedvenc csapatukból ezúttal a spanyol jobbszélső, Pedro Rodríguez maradt ki taktikai okok miatt.

Az első félidőben a két együttes között nagy volt a különbség, a hazaiak 3-2-nél vezettek utoljára, majd a nyolcadik percben már háromgólos hátrányban voltak (3-6). A remekül célzó Bánhidi Bence és Mario Sostaric találataival a szegediek a 23. percben már öttel jobban álltak (8-13), és a házigazdákon az időkérés és a cserék sem segítettek számottevően, a különbség a szünetig tovább nőtt.


Fotó: MTI (archív)

Iramában és színvonalában a második félidőben sem hasonlított a meccs a múlt heti Szeged-Nantes rangadóra. A vendégek talán éppen ezért némileg kiengedtek, az ukránok viszont rákapcsoltak, és váratlanul felzárkóztak hétgólos hátrányból 20 perc alatt mínusz egyre.

Augusztusban felkészülési mérkőzésen némi meglepetésre 28-26-ra a házigazda ukránok nyertek a Szeged ellen, és ezúttal sem álltak messze a bravúrtól. A hajrában Bánhidi és Sostaric góljaival tartotta minimális előnyét a magyar bajnoki címvédő, ennek ellenére fél perccel a vége előtt a Zaporizzsja az egyenlítésért támadhatott, ám Marin Sego kapus bravúros védésének köszönhetően nem járt sikerrel.

A hazaiak legeredményesebb játékosa Artyom Kozakevics volt nyolc góllal.

A továbbra is százszázalékos Szeged jövő szombaton hazai pályán a szlovén Celje PL ellen, a Veszprém pedig a fehérorosz Meskov Breszt otthonában folytatja szereplését a BL csoportkörében.

A szegediek harmadszor találkoztak ukrán riválisukkal tétmeccsen és harmadszor győztek.

Eredmény, férfi Bajnokok Ligája, csoportkör, 3. forduló, B csoport: Motor Zaporizzsja (ukrán) - MOL-Pick Szeged 31-32 (13-19)

A Szeged gólszerzői: Sostaric 8, Bánhidi 7, Bombac 4, Balogh Zs. 3, Maqueda, Sigurmannsson, Canellas, Zsitnyikov 2-2, Bodó, Gaber 1-1