Fölényes sikerrel kezdtek a futsalosok

Madarász János megerősített legénysége hatszor is bevette a vendég Debrecen kapuját a futsal élvonal első fordulójában hétfőn.

Akárcsak az iskolásoknak, az NB I-es futsalosoknak is véget ért a nyári „szabadság”. Az alaposan megerősített Veszprém az ellen a Debrecen kezdett, amely ellen az előző idényt zárta, s amellyel szemben kiharcolta akkor az ötödik helyet.


Képgaléria a cikk végén

A minőségi igazolások ellenére is a tavalyi első sorával kezdett az 1. FCV. Méghozzá meglehetősen harcos mentalitással, ami már a 3. percben eredményre vezetett. Tar passzolt középről a bal oldalon helyezkedő Tatainak, aki a hálóba bombázott. Nem sokáig örülhettek azonban a bakonyiak, egy villámgyors kontra végén ugyanis – Szentes jóvoltából – egyenlített a DEAC (1-1).

Továbbra is a hazaiak domináltak, a szívósan küzdő rivális elsősorban a gyors ellentámadásokra összpontosított. Így Schmidmajernek is akadt dolga, a fiatal portás két alkalommal is bravúrral hárított. A 8. percben aztán visszavette vezetését a Madarász-csapat, Tatai ívelését követően Bencsik Ádám fejelt a hálóba.

Az újoncokból álló sor játékán még érződött az összeszokatlanság, ám Gyurcsányi így is nagyon közel állt a gólszerzéshez. Tóth kapus előbbi a távoli löketét spárgázta ki, majd a lábáról szedte le a játékszert.

Öttel a szünet előtt ismét egalizálhattak volna a hajdúságiak, de Kondás lemaradt a keresztbelőtt labdáról. Egyenlítés helyett a Veszprém növelte előnyét, méghozzá az új sor jóvoltából: Bencsik Roland aszisztját Gyurcsányi váltotta gólra (3-1).

Három perc sem telt el a második felvonásból, s máris jött a negyedik hazai gól: Tar átadását Tatai vágta a hálóba. Gyurcsányi után egy másik újonc, a válogatott Dávid is megszerezhette volna első veszprémi gólját, de a fejese a felső kapufán csattant.

Bő tíz perc volt hátra, amikor Varga Dániel távoli löketével szépítettek a cívisvárosiak (4-2).

Az utolsó hat percben mindent egy lapra téve – kapusát lehozva – támadott a Debrecen, de így sem tudott veszélyt jelenteni vendéglátója kapujára. Nem úgy a mieink. Tóth kapus szabálytalankodott Tarral szemben a hatoson belül, a büntetőt Dávid kíméletlenül belőtte. S ezzel még nem volt vége, egy remek kényszerítőzés végén Bognár is feliratkozott a gólszerzők közé (6-2).

Hatodszor is szabálytalankodott a rivális a második félidőben, Tatai lőtte a tízméterest, de a kapufát trafálta telibe. A hajrában tovább szaporíthatták volna góljaik számát a bakonyiak, de a lehetőségek kimaradtak. A közönség persze nem lehetett, s nem is volt telhetetlen, vastaps volt a fiúk jutalma.

A Veszprém egy hét múlva ismét hazai pályán lép pályára, ellenfele az Aramis lesz.

Mérkőzéstükör

Madarász János: - Nagyon sok jó dolgot láttam a fiúktól, elégedett vagyok a játékkal. Jól védekeztünk, ellenfelünk csak a kontráiból tudott veszélyeztetni. Van még mit javítanunk, de kezdésnek ez nem volt rossz.

Elek Gergő: - A játék minden elemében felülmúlt minket a Veszprém. A tanítványaim nem tudták megvalósítani azt, amit gyakoroltunk, különösen támadásban voltunk gyámoltalanok. Végtelenül csalódott vagyok emiatt. Csak fellángolásokra futotta tőlünk. Amikor magabiztosabban védekeztünk, vezettünk néhány kontrát, de akkor sem voltunk elég pontosak. Az eredményt ezzel együtt is túlzónak érzem.

1. FC Veszprém - Debreceni Egyetemi AC 6-2 (3-1)

Március 15. utcai sportcsarnok, 700 néző. Vezette: Futó (Kiss, Sipos).

Veszprém: Schmidmajer – Tatai, Tar, Boromisza D., Bencsik Á. Csere: Spandler (kapus), Márkus, Komáromi, Dávid, Gyurcsányi, Erdősi, Bognár, Bencsik R.
Vezetőedző: Madarász János.

Debrecen: Dobi – Tóth A., Pallai, Kondár, Varga D. Csere: Tóth B. (kapus), Kasuba, Szentes, Faragó, Rigó, Esztergomi, Rácz.
Vezetőedző: Elek Gergő.

Gólszerzők: Tatai (3., 23.), Bencsik Á. (8.), Gyurcsányi (15.), Dávid (35.), Bognár (35.), ill. Szentes (3.), Varga D. (29.).

Forrás: vehirsport.hu

7

Képgaléria