Nehéz helyzetben is helytállt a VEDAC

Három hét alatt hét városi, illetve megyei atlétikai diákolimpiai viadalt bonyolított le a kis- és nagyiskoláknak a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC). Óriási kihívás volt ez az egyesületnek, de a klub remekül vizsgázott, és a nehéz helyzetben is kitett magáért, becsülettel helyt állt.

- Pontosan két héttel az első diákolimpia előtt kaptuk a megkeresést a megyei diáksport egyesülettől, hogy vállaljuk el a versenyek rendezését, mert a korábbi lebonyolító és a versenybíróság elnöke mondvacsinált indokkal lemondta az összes versenyt. Egy nap gondolkodási időt kértünk, és végül úgy döntöttünk, hogy felelősségünk és kötelességünk elvállalni a diákolimpiák lebonyolítását a gyerekek és a veszprémi atlétika érdekében – összegzett Németh Attila, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club ügyvezetője.

A klubvezető elmondta, át kellett szervezni a napi munkát, ugyanis a mindennapos munka leterheltsége mellett előttük állt az utcai futóverseny, a köztéri dobópárbaj lebonyolítása is, el kellett halasztani a klub közgyűlését is, ám szerencsére az elnökség partner volt ebben. Az egyesület edzői és sportolói a plusz feladatokat elvállalva összefogtak a közös cél érdekében, valamint két iskola azonnal a VEDAC segítségére sietett: a Simonyi az eszközök biztosításában, a Báthory a versenyek lebonyolításában.

- Mindkét iskolának nagyon köszönjük a segítséget, a Báthory annak ellenére mellénk állt, és vállalta a feladatok elvégzését, hogy éppen az alapításának negyven éves évfordulójára készült – mondta Németh Attila.

Az ügyvezető kiemelte, Stiglic Editnek külön elismerés jár, aki oroszlánrészt vállalt a szervezésből, a versenybírókat összefogta, a munkájukat megszervezte.

- Nélküle ezeket a versenyeket nem tudtuk volna megvalósítani – fogalmazott Németh Attila.

A VEDAC több intézménytől kapott pozitív visszajelzést, a pedagógusok szerint sokkal szervezettebb volt valamennyi megméretés, mint korábban, örömmel konstatálták, hogy alig-alig fordultak elő csúszások, és nem voltak megkérdőjelezhető eredmények sem.

- Arra kértük a testnevelőket, hogy értékeljék a versenyeket, építő jellegű kritikákat vártunk. A jövőre nézve sok hasznos tippet, tanácsot, észrevételt kaptunk, és várunk a jövőben is, a következő évtől ezeket igyekszünk megfogadni és megvalósítani. Például rugalmas változtatásokat tervezünk a versenykiírásban, elsősorban az időrendeket kell átgondolni a gördülékeny lebonyolítás érdekében – derült ki.

A városi stadionban megrendezett események után a megyei döntőkből a legjobbak az országos finálékra jutottak, amelyeket május végén rendeznek meg.