Hatgólos győri győzelem a negyeddöntő első meccsén

A címvédő Győri Audi ETO KC 26-20-ra győzött a montenegrói Buducnost Podgorica otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligájában, a negyeddöntő szombati, első mérkőzésén.

A vendégek közül Tomori Zsuzsanna, valamint a norvég Nora Mörk és Stine Oftedal, illetve a holland Cornelia Nycke Groot hiányzott sérülés miatt.

Az első és a második vendég gólt a spanyol Mireya González Álvarez szerezte, aki élete első BL-meccsét játszotta. Mivel Kiss Éva remekül védett, a hazaiak csak hat és fél perc után tudtak betalálni (1-4). Mivel ezután a győriek nyolc percig nem voltak eredményesek, a Buducnost átvette a vezetést (5-4).

Erre Görbicz Anita irányításával 7-0-s szériával válaszolt az ETO, amely több mint tíz percig nem kapott gólt. A játék képe a hajrában sem változott, a montenegróiak 4-1-es sorozatával ért véget a félidő, a szünetben a címvédő 12-9-re vezetett.


MTI Fotó: Krizsán Csaba (archív)

Amikor a második felvonás elején Bódi Bernadett húsz másodperc alatt kétszer is betalált, a hazaiak edzője, Dragan Adzic időt kért, mert újra öt góllal vezettek a vendégek (11-16), akik egy újabb 8-3-as periódust produkáltak.

Eduarda Amorim a hajrában is rendkívül ambiciózusán és eredményesen támadott, a Kiss Éva helyére beállt Kari Aalvik Grimsbö jól védett, így a győriek már az első, idegenbeli találkozón hatalmas lépést tettek a négyes döntőbe jutás felé.

A mezőny legeredményesebb játékosa Milena Raicevic volt, aki 16 lövésből kilenc gólt dobott.

A visszavágót jövő szombaton rendezik.

A két együttes 18. alkalommal találkozott egymással a nemzetközi porondon, a győriek három vereség és négy döntetlen mellett immár 11-szer győztek.

Eredmény, női Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
Buducnost Podgorica (montenegrói)-Győri Audi ETO KC 20-26 (9-12)

A Győr gólszerzői: Görbicz, Amorim 8-8, González 3, Althaus, Broch, Bódi 2-2, Knedlikova 1