A 170. magyar derbi következik!

Szombaton a MOL-Pick Szeged vendégeként lép pályára a Telekom Veszprém, ezzel folytatva a magyar bajnokság küzdelmeit. A mérkőzés 13:30-kor veszi kezdetét, de az M4 adása már 13:00-kor elkezdődik.

Rangadóval folytatódik a magyar bajnokság. Szegedre látogat a Veszprém, ami mindig kézilabda csemegével szolgálja ki a közönséget. A két csapat hosszú évek óta uralja a hazai pontvadászatot és ez ebben az évben sincs másként. A két rivális alakulat még mindig veretlen a hazai pontvadászatban, habár a Veszprém 12, a Szeged pedig 8 találkozón van túl.

Szombati ellenfelünk idén alaposan megerősödött, 11 új játékos van a keretében. Bánhidi Bence, Bodó Richárd és Bóka Bendegúz a fiatal magyar tehetségeket képviselik a nyár óta a MOL-Pick Szegedben, míg Denis Buntic, Marin Sego, Mario Sostaric, Matej Gaber, Pedro Rodriguez, Sandro Obranovic, Sergei Gorbok és Stas Skube a nemzetközi rutint hozták a csapatba.

A kékek a magyar bajnokságban eddig veretlenül állnak 8 meccs után, 227 gólt lőve és 175-öt kapva. Legutoljára, október 11-én, a Komló ellen léptek pályára, otthon, ahol 36:16-os győzelmet arattak. Legjobb góllövőik, a 35 gólos Pedro Rodriguez, a 32 gólos Balogh Zsolt és a 31 gólos Mario Sostaric.


Fotó: archív

Jól kezdte a Bajnokok Ligáját a Tisza-parti együttes. Az első fordulóban 28:28-as döntetlent értek el otthon a német bajnok Löwen ellen, majd a második fordulóban a Zágrábot sikerült legyőzniük idegenben. Ezután két vereség következett a Vardar Szkopje, illetve a Kielce csapataitól. Az utolsó fordulóban viszont az általunk is jól ismert Meshkov Breszt csapatát verték az újszegedi Sportcsarnokban. Nemzetközi porondon a legjobb góllövők: Balogh Zsolt 27, a 18 gólos Jonas Kallman 18, valamint Denis Buntic és Sergei Gorbok 14-14 találattal.

Az „Építők” a hétvégi barcelonai BL vereséget követően kedden már ismét pályára lépett, és magabiztosan játszva, 4 góllal verték az RK Nexe Nasice csapatát a SEHA Ligában.

Fontos mérkőzés lesz a szombati, amely nagyban befolyásolhatja a bajnokság végkimenetelét, de ahogy Mikler Roland és Ancsin Gábor nyilatkozataiból is kiolvasható, a fiúk felkészültek és tisztában azzal, hogy mekkora a tét ezen a találkozón, amely a 170. összecsapás lesz a két klub közös történetében.

Ahogy az alábbi, Lang Zoltán által elkészített örökmérlegen is látható, eddig 116 győzelem és 9 döntetlen mellett 44 vereséget jegyzünk az ősi rivális ellen. Reméljük, hogy a szombati mérkőzést követően ismét a veszprémi oldal lehet a boldogabb!


Forrás: handballveszprem.hu