Az idén nyáron is „Mozdulj, Balaton!”

2016­ban is megmozdul a magyar tenger: az idei nyáron is megrendezik a „Mozdulj Balaton!” strandi szabadidősport rendezvény sorozatot.

A helyi szervezők ebben az évben 34 település 37 strandján,17 Veszprém, 4 Zala és 16 Somogy megyei helyszínen, várják a szervezett keretek között sportolni szándékozókat. A program július 9­én rajtol, és a szervezők a hagyományokhoz híven szombat délutánonként hirdetnek küzdelmeket több sportágban.

A programsorozat az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportügyekért Felelős Államtitkársága, a települési önkormányzatok és városüzemeltetési szervezetek támogatásával, a Balaton Fejlesztési Tanács szervezésében valósul meg – tájékoztatta a sajtót Bartsch János főszervező. Balatonfüred, Balatonszemes és Balatonszárszó ezúttal is két-két stranddal vesz részt az eseményen, új helyszínként pedig Balatonakarattya kapcsolódott a sorozathoz. A strandok egy részére új eszközök is kerültek, és minden szervező kapott labdákat, érmeket, emléklapokat, plakátokat és szórólapokat a balatonfenyvesi és az alsóörsi felkészítés végén.

Idén az első programnapot július 9-én, szombaton tartják, és a sportolni szándékozók igényei, illetve a pályák adta lehetőségek figyelembevételével, kispályás foci, strandröplabda, strandkézilabda, tollaslabda, lábtenisz, petanque, valamint a vízben űzhető sportágakban lesz lehetőség versenyek szervezésére, indítására. Egészen augusztus 20-ig, minden szombaton ez a menetrend, és ezen kívül a helyi szervezők még két, szabadon választott időpontot is megadnak. A programok javasolt kezdési időpontja 14 óra.

A Balaton Fejlesztési Tanács és a Magyar Vízilabda Szövetség megállapodásának köszönhetően mintegy húsz strand (jellemzően az északi parton) kap felfújható vízilabdakapu-párokat és labdákat, hogy ezzel is népszerűsítsék ezt a hagyományos magyar sikersportágat a fürdőzők körében. A szervezőkarról sem feledkeznek meg, hogy 2016 a riói olimpia éve, és az ötkarikás játékok jegyében bárki kitölthet egy-egy olimpiai totót, természetesen nyereményekért. További részletek erről a játékról és az egész programsorozatról a www.mozduljbalaton.hu internetes oldalon találhatóak.

Az idei programsorozat augusztus 27-én, szombaton, a már jól megszokott helyszínen, Vonyarcvashegyen, a Lido strandon zárul, ahol a résztvevő strandok egy-egy kispályás foci, strandröplabda és streetball csapata vesz részt a XII. „Mozdulj Balaton!” Sporttalálkozón.

A résztvevő települések megyék szerint:

Veszprém
Balatonakarattya, Balatonederics, Szigliget, Badacsonytomaj, Ábrahámhegy, Révfülöp, Balatonszepezd, Zánka, Balatonakali, Balatonudvari, Tihany, Balatonfüred (2 strand), Csopak, Alsóörs, Balatonalmádi, Balatonfűzfő

Zala
Keszthely, Gyenesdiás, Vonyarcvashegy, Balatongyörök

Somogy
Balatonberény, Balatonmáriafürdő, Balatonfenyves, Fonyód, Balatonboglár, Balatonlelle, Balatonszemes (2 strand), Balatonőszöd, Balatonszárszó (2 strand), Balatonföldvár, Szántód, Zamárdi, Siófok, Balatonvilágos

Az idei időpontok:
Július 9., 16., 23., 30.
Augusztus 6., 13., 20. + 2 program nap
A programnapok általában 14 órakor kezdődnek, a pontos időpontokról és a + 2 programnap dátumáról a helyi szervezőknél érdemes érdeklődni.

Augusztus 27.: Vonyarcvashegy, XII. "Mozdulj Balaton!" Sporttalálkozó (a programsorozatban részvevő strandok csapatainak részvételével)

További információk: www.mozduljbalaton.hu