Juhász bízott a négy pontban, Böde elfogadta volna az Eb előtt

Juhász Roland bízott benne, hogy két meccs után négy pontja lesz a magyar labdarúgó-válogatottnak a franciaországi Európa-bajnokságon, míg Böde Dániel elfogadta volna ezt a torna kezdete előtt.

"Nemcsak kijöttünk ide, hogy jól érezzük magunkat. Meg akartuk mutatni, hogy helyünk van a mezőnyben. Én bíztam a négy pontban. Tudtuk, hogy apró dolgok dönthetnek Ausztria és Izland ellen. Ezeken a találkozókon mi voltunk élesebbek és reméljük, ez a folytatásban is így marad" - jelentette ki a hétfői sajtótájékoztatón a Videoton védője, aki hozzátette, a játékosokat kifejezetten motiválta, hogy a különféle összehasonlításokban folyamatosan hátra sorolták a magyar csapatot, így például a futballisták összértékét tekintve is.

Juhász nem kívánt a lehetséges nyolcaddöntős ellenfelekkel foglalkozni, mondván: a nemzeti együttes matematikailag még nem jutott tovább a csoportjából. Hangsúlyozta: szerinte a csapat egyik erőssége éppen az, hogy helyén kezeli a sikereket.

A Ferencváros csatára, Böde viszont úgy fogalmazott: az az elsődleges, hogy továbbjussanak, de ha választhatna, akkor ő Angliával szeretne találkozni a legjobb 16 között.

A két futballista abban egyetértett, hogy pályafutásuk legemlékezetesebb találkozóin vannak túl, még akkor is, ha mindketten csak a másodikon szerepeltek. Juhász szerint ez nagyban köszönhető a szurkolóknak, akik olyan hangulatot teremtettek, mintha hazai pályán játszanának.


MTI Fotó: Illyés Tibor

A magyar válogatott szerdán 18 órakor, Portugália ellen játssza utolsó csoportmérkőzését az Eb-n.

"Nem szeretem, ha egy emberre hegyeznek ki egy csapatot. Most sem csak Cristiano Ronaldo fog támadni, így nem csak őt kell megállítanunk" - válaszolt Juhász arra a kérdésre, hogy külön készülnek-e a Real Madrid sztárjára.

"Részsikereket már elértünk, de most szeretnénk felborítani a papírformát. Portugália ellen nem nekünk kell futni az eredmény után. Jöjjenek csak, várjuk őket" - jelentette ki a meccsel kapcsolatban Böde, aki hozzátette: felemelő érzés vezetni a csoportot és csak rajtuk múlik, hogy ezt a pozíciót meg is tartsák.

A 44 év után ismét Eb-résztvevő magyar válogatott matematikailag még nem jutott tovább, de a második forduló után négy pontjával vezeti az F csoportot és harmadiknál rosszabb már nem lehet a kvartettben. A csapat továbbjutása akár már hétfőn este biztossá válhat.

Az utolsó körben, szerdán 18 órától Portugáliával találkoznak a magyarok Lyonban. A hat négyesből az első két-két helyezetten túl a négy legjobb harmadik is nyolcaddöntőbe jut.