Épp, amennyit kellett

Se többet, se kevesebbet nem adott ki magából a Veszprém, de ez is bőven elég volt a 29-24-es győzelemhez Ukrajnában, a Motor Zaporozsje otthonában.

Az első félidőben azért még sok volt a hiba, elpasszolták a labdákat, így könnyen tartotta magát a vendégcsapat. Ha a Veszprém meglógott kettővel, a következő támadást szinte egészen biztosan elhibázták, amit ki is használt az ellenfél, így tartották egálban a mérkőzést. A félidei eredmény is ezt igazolja, 12-12-ről folytatták a mérkőzést.

A továbbiakban aztán szépen lassan felőrölte az ukránokat a Nagy László vezette csapat. A figyelmetlen hibákat sikerült javítani, a hazaiak pedig belefáradtak a gyors játékba, 29-24-re magabiztosan nyert a Veszprém, így nem borult a papírforma sem. A párharc visszavágóját egy hét múlva, március 26-án, szombaton 17:00-kor rendezik.

 

Mérkőzéstükör (forrás: handballveszprem.hu)

Xavi Sabaté: Gratulálok a hazai szurkolóknak, nagyszerű hangulatot teremtettek. Örülök, hogy nyertünk, mert emlékeszem rá, hogy pár éve kikaptunk itt. Jól védekeztünk, Mikler pedig fantasztikusan védett. A hazaiak kapusa szintén nagyon jól teljesített. Sokat kell még dolgoznunk a támadásainkon, mert abba sok hiba csúszott. Gratulálok a játékosainknak, akik végig uralták a meccset. A visszavágóra maximális tisztelettel fogunk készülni.

Chema Rodríguez: Tudtuk, hogy mindig nehéz itt játszani. Mindig jó dolog, ha idegenben tudunk nyerni.

Motor Zaporozsje - MVM Veszprém 24:29 (12:12)

Brovari, vezette: Gjeding, Hansen (dánok)

Zaporizzsja: Valentyn Kosevoj - Artem Kozakevic 2, Sergey Selmenko 2, Barys Puhovskij 1, Olexandr Seveljev 1, Sergi Burka 4, Igor Szoroka 7/3, csere: Gennady Komok, Yevgen Sapun (kapusok), Kostyantyn Kurilenko, Gleb Kalaras 3, Stanislav Zukov, Aidenas Malasinskas 4
Vezetőedző: Nikolaj Sztepanec

Veszprém: Mikler Roland - Gasper Marguc 5/4, Renato Sulic 5, Nagy László 4, Schuch Timuzsin, Mirsad Terzic 1, Chema Rodriguez 3, csere: Cristian Ugalde 1, Aron Palmarsson 2, Iváncsik Gergő 3, Momir Ilic 4, Gulyás Péter 1, Lékai Máté
Vezetőedző: Xavier Sabaté

Hétméteresek: 3/3, illetve 5/4
Kiállítások: 10 perc, illetve 8 perc