Felszabadultabb játékkal nyerni

Aligha lesz könnyed kikapcsolódás a HOYA-Pannon Egyetem Veszprémnek az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC elleni február 12-én (péntek, 17 óra) tartandó csata, lévén, a jó formában lévő vendégek meglepetésre készülnek.

A mieink legutóbb nagy küzdelemben, egy rendkívül kiélezett idegenbeli derbin múlták felül az MTK Törökbálintot (63-68), s tizenegy–kettőre módosították mérlegüket az NB I/B Nyugati-csoportjában. Kosárlabdázóink közül múlt héten Körtélyesi Gergely osztotta magára a főszerepet. Immár nem váratlan, hogy a másodosztály egyik legjobbját, Kámán Tamást az ellenfelek keményen próbálják megfékezni, nehogy helyzetbe kerüljön. Ez kihat a kiválóság idei teljesítményére is: gyakrabban hibázik, a dobószázaléka nem olyan, mint karácsony előtt. A riválisok „hangolnak” rá, keményen őrzik – egy hete meg is sérült, még kérdéses a kisalföldiek elleni pályára lépése.


Fotó: Hajráveszprém.hu (archív)

Pedig most is szükség lenne rá, mert a hat győzelemmel és nyolc vereséggel a nyolcadik helyen álló vetélytársra érdemes figyelni. Az előző három mérkőzésüket hozták, a minap a Tehetséges Fiatalok-Budapest otthonában diadalmaskodtak (81-83). Csaplár-Nagy Ervin vezetőedző körében Kovács Soma, Hajmásy Péter, Márkus Tamás, Baruta Richárd és Gombás Gábor a húzónév, ám ősszel ők sem tudtak túljárni Vertetics Ádámék eszén, akik sikerrel vették a Rába-parti akadályt (76-91). Akkor mindenki hozzájárult valamivel a dicsőséghez: nem erőltették az egy-egyeket, inkább egymásnak alakítottak ki helyzeteket.

A Vetési gimnáziumban még veretlen listavezető sportolói tisztában vannak azzal, hogy a teljesítményük idén nem az igazi, nem szolgálnak harlemi produkcióval, viszont a védekezésük jól működik. A törökbálinti rangadón is segítségükre volt a példás elszántságuk, hiszen néha pontatlan, kapkodó és lendület nélküli volt a „muzsikálásuk”. Körtélyesi azonban átlendítette a társaságot a holtponton, így összességében jó munkát végeztek.

- Ha lassan is, de kezdjük megtalálni az év végi formánkat – mondta Mérész Csaba vezetőedző. Vannak ugyan kisebb hullámvölgyeink, de ahol most tartunk, azt senki sem veheti el tőlünk. Ezúttal is nehéz csata vár ránk, a napokban ezért csendben, szerényen dolgoztunk tovább. A győriek nyilván meglepetéssel szolgálnának, megnehezítenék a dolgunkat, csakhogy mi nem tesszük meg nekik azt a szívességet, hogy fél vállról vegyük az összecsapást. Motiváltak vagyunk. Csapatunk minden fellépést komolyan vesz, kiváltképp azokat, amiket nagyszerű közönségünk előtt vívhatunk. A nézők remélhetőleg most is belehajszolnak bennünket a sikerbe. Hiszem, hogy a játékunk nem lesz görcsös, erőlködő. Jó lenne kicsit felszabadultabban kosárlabdázni, s persze nyerni.