Nem volt kemény

Könnyedén nyerte az év első SEHA-Liga mérkőzését a pihenők és sérültek miatt foghíjas Veszprém. Javier Sabaté sok fiatal játékossal pótolta a kimaradókat.


Képgaléria a cikk végén

Meglepetésre már az első félidőben eldöntötte a mérkőzést a Veszprém, így nem maradt izgalom a végére. A hazaiak védekezése hamar összeállt, a Nexe csak kínai figurával tudta növelni góljai számát (13. perc 10-3). Már az első harminc percben több mint 10 gól volt az előnye a címvédőnek, és a fordulásra sem maradt körömrágós izgalom.

A 22-10-es szünet után kicsit nehezen rázódott vissza a Veszprém, de a 47. percre teljesen összeállt ismét a csapat és egy 4-0-s lerohanással egyértelművé tették a horvátok számára, hogy nem maradt esélyük a pontszerzésre (51. perc 34-16). A végére a frissen beálló Szita Zoltán tartogatott meglepetéseket, három perc alatt három találattal írta be magát a jegyzőkönyvbe.

Mérkőzéstükör

Vjekoslav Mahovlic: A Veszprém nagyon jól tud játszani minden egyes pozícióban, végig uralták a mérkőzést. Nem számítottam arra, hogy ekkora lesz a különbség, annak ellenére, hogy sokat beszéltünk a mérkőzésről a felkészülés során. Két hét alatt tudtunk csak felkészülni a csarnokunk átépítése miatt, ezért is lehet, hogy gyengébb csapattal álltunk ki.

Vedran Irnic: Sok játékost ismerek személyesen is Veszprémből, sok sikert kívánok nekik és úgy látom, nagy esélyük van, hogy megnyerjék a Bajnokok Ligáját.

Javier Sabaté: Sokat készültünk a mérkőzésre, erős ellenfélre számítottunk. Sok emberem hiányzott, sokan most értek haza az Európa-bajnokságról. Nagyon örülök az eredménynek, egyre jobban fejlődünk, és érünk össze csapattá. Nagyon jó volt a védekezésünk, Mikler is remekelt a kapuban. Sok gyorsindításunk volt, értékesíteni is tudtuk köszönhetően Margucnak, Iváncsiknak és Lékainak.

Lékai Máté: Vártuk már a mérkőzést, rég volt tétmeccsünk. Jól játszottunk, készültünk a mérkőzésre, de nyilván volt sok hiba, amit ki kell majd javítanunk.

MVM Veszprém - RK Nexe 39:21 (22:10)

Veszprém Aréna, vezette: Brunovsky, Canda (szlovákok)

Veszprém: Mikler Roland - Gasper Marguc 6, Mirsad Terzic 1, Lékai Máté 8, Andreas Nilsson 5, Momir Ilic 6/3, Iváncsik Gergő 4, csere: Gödör Bence (kapus), Schuch Timuzsin 1, Aron Palmarsson 2, Chema Rodriguez, Cristian Zeitz 1, Tóth Attila 2, Füzi Dániel 1, Szita Zoltán 2/1, Szeitl Erik
Vezetőedző: Javier Sabaté

Nexe: Martin Juzbasic – Vedran Zrnic 3/3, Mislav Nenadic 2, Marko Mrdenovic 1, Marin Vegar, Tibor Jurjevic 3, Albin Eter, csere: Perica Lelic (kapus), Damir Halikovic 3, Luka Sokolic, Ivan Srsen 3, Sasa Barisic 2, Tomislav Nuic 3, Mirko Herceg 1, Ante Gadza, Josip Crnic
Vezetőedző: Zdenko Kordi

Hétméteresek: 4/4, illetve 3/3
Kiállítások: 10 perc, illetve 14 perc
Piros lap: Mirko Herceg a 48. percben.

5

Képgaléria