Könnyedén a döntőben

Óceánia bajnokát fél gőzzel is sikerült legyőznie a magyar bajnoknak, így a Super Globe nem hivatalos klubvilágbajnokság csütörtöki döntőjében, meglepetésre, a Füchse Berlinnel mérkőzik a szezon első trófeájáért.

Az első félidő nagyon döcögősen kezdődött. A védekezésre, és különös képpen a kapusra, Mikler Rolandra, nem lehetett panasz, amihez nagyban hozzájárult az ausztrálok pontatlan támadásai. Az offenzívák hatékonyságát, illetve annak hiányát ellenben a félidei 9:5-s végeredmény jellemzi a legpontosabban. Gasper Marguc ugyan kiválóan kezdte a szezont, a kihagyott két hetes és a kapufák fájó pontjai a mérkőzésnek.


Fotó: IHF

A második félidőben már jelentősen javultak a góllövési statisztikák, bár nem csak a pirosak, az egyetemi csapat mellett is egyre nagyobb szám szerepelt az eredményjelzőn. A meccs végére el is fogyott a veszprémiek védekezése. A 25. percben a maréknyi, de annál nagyobb hangú bakonyi szurkoló már a tizet számolta le a 27:17-es eredmény láttán. Ortega mester ismét sokat forgatta a csapatot, még mindig a lehető legjobb variációt keresi. A végeredmény 29:17 lett, amivel az újoncként szereplő Veszprém jutott a csütörtöki döntőbe. A mérkőzést az M4 Sport élőben fogja 18:50-től közvetíteni.

MVM Veszprém - Sydney Uni Handball 29:17 (9:5)

A legjobb góldobók: Momir Ilic 8, Gasper Marguc 7, Ivan Sliskovic 6