Móka, buli és kacagás

Nagyvonalakban összeállt a Veszprém Kézilabda Fan Club augusztus elsejére (szombat, 10 óra) szánt családi napjának forgatókönyve, ami többek között gyermekdalolást, színpadi tereferét és fergeteges bulit is tartogat.

Egyelőre nem került pont arra, hogy a VKFC hagyományteremtő családi napja mely bábelőadással kezdődik – most minden jel arra mutat, miszerint a veszprémvölgyi Kolostorok és Kertekbe megálmodott, s a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával létrejövő kulturális seregszemle tíz órakor a pápai Ramazuri Bábszínház műsorával indul.

A tettre kész szervezőgárda a folytatásban is a kisebbek kedvében óhajt járni, így azok a körükben népszerű Rudi Bohóccal is játszhatnak.

A mókamester lesz egyúttal a játékmester is, aki felhőtlen szórakoztatást ígér, kötéltánccal, „kenyérbenzin”-készítéssel és gyermekprofesszorok fogorvoslásával. A délelőttől íródó programok sorába tartozik az arcfestés, az ugráló légvár, a póni-lovaglás, valamint az ügyességi feladatok és versenyek. Tizenegy órától a Magyar Vöröskereszt Veszprém Megyei Szervezetének segítségével véradást és ruhagyűjtést szerveznek, miközben szakemberek magyarázzák el az érdeklődőknek, hogy balesetek esetén mik a legfontosabb teendők.

A tombolasorsolást követően, nagyjából délután fél háromtól az MVM Veszprém csillagaival lesznek színpadi beszélgetések – a sportról, a szeretteikről és a mindennapjaikról.

Tizenhat órától a helyi kézilabda-találkozók szüneteiből ismert Cheerleaders mutatkozik be a nagyérdeműnek; ők lassan öt éves múltra tekintenek vissza.

A tizenhat főt számláló hölgykoszorú az évek során remekül összecsiszolódott, kialakult a cheerleader-irányzatuk. A produkcióikban immár a táncon van a hangsúly, ilyenformán kevesebb a látványos akrobatika-elem. A dekoratív lányok után

– háromnegyed öttől – Juhász László és az ő gyermekdalai következnek, a repertoárjában Gryllus Vilmos, Halász Judit, a Kaláka és az Alma együttes szerzeményei is megtalálhatók, sok-sok kedves mondóka mellett.

A gyermekkoncerteket követően – tizennyolc órától – a házigazdák a fiataloknak és a fiatal felnőtteknek kínálnak könnyűzenei fellépőket. Először a tíz évvel ezelőtt alakult, főként a brit és az amerikai indie-pop rock vonalat képviselő veszprémi Queen’s Land áll színpadra, – az elmondásuk szerint – két ösztön- és két tanult, profi zenésszel. Korábban inkább feldolgozásokat játszottak, ám mióta kiforrott a zenei stílusuk, önálló szerzeményeket is megszólaltatnak.

A nap utolsó fellépője a várpalotai FunThomas Band lesz, akik az alig kétéves pályafutásuk során sok örömet és buli-pillanatot szereztek az embereknek. A Kaszás Gábor és Herter Tamás nevével fémjelzett csapat ismert magyar és külföldi slágereket is játszik, olyanokat, amik nem szorulnak különösebb bemutatásra és nagyot lehet rájuk bulizni.

A VKFC július végéig amatőr fellépők, énekesek, zenei előadók és pantomimok jelentkezését várják a – Man at Work és a Meló-Diák által támogatott – családi napra. Érdeklődni a veszpremkfc@veszpremkfc.hu e-mail címen lehet.