Győzelem a bajnoki rájátszásban

Álmos kezdés után a második félidőben könnyedén verte az MKB-MVM Veszprém az Orosházát az NBI felsőházi rájátszásában.

A SEHA Ligát követően a magyar élvonalba is becsatlakozott az MKB-MVM Veszprém, mégpedig az új kiírás szerint a felsőházban, a legjobb hat csapat között. Carlos Ortega több játékosát - Renato Sulicot és Momir Ilicet - is pihentette, hiszen szinte minden másnap meccset kell játszania a fiúknak. Az utánpótlásból Schmid Péter kapott lehetőséget.


Képgaléria a cikk végén

Az Orosháza együttesében három ex-veszprémi is játékos - Szeitl László, Stranigg János, Pásztor Máté - is helyet kapott, ők tavaly még Veszprémben ünnepeltek NB I/B-s bajnoki címet.

Nem kezdett túl nagy lendülettel a hazai csapat, amit jól mutat, hogy tíz perc alatt csupán három gólt sikerült szerezni, a vendégek még vezettek is, de a három szerzett találat elég volt a veszprémi vezetéshez (3:2). A folytatásban sem váltott sebességet az MKB, kétszer is vezetett két góllal, de a 20. percben 7:6-nál Carlos Ortega időt kért. A rövid szünet után egyenlített az Orosháza (7:7), majd Chema reklamálásért mehetett le két percre a pályáról.

Gulyás szerencsére inkább a gólszerzéssel foglalkozott, és jobb szélről zsinórban háromszor is betalált, aminek köszönhetően 10:8-ra ismét a hazaiaknál volt az előny. Kapaszkodott a félidei hajrában a vendég együttes, de végül háromgólos hazai előnnyel zárult a játékrész. (15:12)

A második harminc perc teljesen más képet mutatott a két csapatról. Gyorsan elhúzottak a veszprémiek 18:12-re, majd egy hétgólos szériát produkálva már 22:12-re vezettek. A meccs ekkor már el is dőlt, Marguc büntetőjével és akciógóljával 25:13 volt az állás.

Az Orosháza már nem tudott váltani, és esélyük sem volt felzárkózni a mérkőzésen. Tíz perccel a vége előtt 30:13 volt az állás, a hazaiak meggyőző erőfölényt mutattak. A hajrában könnyed kézilabdával alakította ki az MKB-MVM Veszprém a 35:17-es végeredményt.

MKB-MVM Veszprém - Orosháza FKSE-Linamar 35:17 (15:12)

Veszprém Aréna, vezette.: dr. Janáky, Temesi

Veszprém: Mirko Alilovic - Gulyás Péter 5, Andreas Nilsson 6, Nagy László 3, Schuch Timuzsin, Carlos Ruesga 2, csere: Iváncsik Gergő 2/2, Iman Jamali 1, Chema Rodriguez 1, Mirsad Terzic 2, Christian Zeitz 2, Cristian Ugalde 3, Lékai Máté 3, Gasper Marguc 6/1, Schmid Péter
Vezetőedző: Carlos Ortega

Orosháza: Herjeczki Balázs - Benis Bence 6, Igor Milovic 2, Milan Mazic, Morva Zoltán, Mateuz Cemas 1, Németh László 2 cere: Ivanisevic Tibor (kapus), Yassine Benmiloud 1, Berta Gábor, Marko Knezevic 1/1, Stranigg János 1, Németh Gábor 2, Varsandán Milán 1, Szeitl László
Vezetőedző: Vladan Jordovics

Hétméteresek: 4/3, illetve 4/1
Kiállítások: 10 perc, illetve 8 perc

galeria_533

Képgaléria