Négymilliárd forintból épülhet uszoda Veszprémben

Négymilliárd forintot biztosít a kormány a veszprémi uszoda építésére.

Az Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt, a Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent kormányhatározat szerint a kormány az illetékes tárcavezetőktől előterjesztést vár a beruházás részletes programjáról, amely magában foglalja a műszaki és pénzügyi ütemezést a források évenkénti bontásával, a fejlesztési célterület meghatározásával, az ingatlanok tekintetében a beruházás megvalósítását szolgáló tulajdonosi jogállás kialakításával. A megvalósítási konstrukció benyújtásának határideje 2015. március 31. A kormány a beruházáshoz szükséges előkészítő feladatokhoz 2015. évben szükséges 25 millió forint egyszeri átcsoportosítását rendeli el.

A kormányhatározat felhívja a nemzetgazdasági minisztert, hogy a beruházás megvalósításához szükséges négymilliárd forint költségvetési forrás biztosításáról gondoskodjon.

Január végi látogatásán Hargitay András utánpótlás-kapitány közölte a városvezetéssel, hogy a Magyar Úszó Szövetség támogatja Veszprém városának uszodaépítési terveit, és minden szakmai segítséget felajánl a beruházáshoz.